• Головна
  • Проекти
  • У вибуху храму в Запоріжжі почали підозрювати місцевих язичників...

У вибуху храму в Запоріжжі почали підозрювати місцевих язичників

08.09.2010, 10:52
У вибуху храму в Запоріжжі почали підозрювати місцевих язичників - фото 1
Активіст запорізької конфесії "Рідна віра" Велічар Бабич заявляє, що міліція провела обшук у його квартирі.

Активіст запорізької конфесії "Рідна віра" Велічар Бабич заявляє, що міліція провела обшук у його квартирі.

"У вівторок, 7 вересня, в 11.00 в моїй квартирі запорізької міліція провела обшук. Моїм рідним представники правоохоронних органів заявили, що я підозрюваного у вибуху Свято-Покровського храму", – заявив по телефону Велічар Бабич.

Zaporizhzhya.jpg

За його словами, сьогодні, як і в день вибуху в запорізькому храмі, він перебував у відрядженні в Одесі, і нібито не має жодного стосунку до вибуху в церкві. "За словами моїх близьких, міліція обшукала лише кімнату, де я живу. Нічого протизаконного у мене не знайшли. Вилучили армійську димову шашку і страйкбольну піротехніку: я активно граю в страйкбол – військову гру, де петарди зазвичай використовуються замість гранат. Але якщо б слідство щось на мене мало, то я б вже був затриманий, адже зараз я живу в кварталі від Одеського облуправління МВС", – заявив Велічар Бабич.

Він припускає, що міліція звернула на нього увагу, оскільки він бере активну участь в акціях патріотичних сил. "Затриманих паламарів, обвинувачених у вибуху, я не знаю. А християнської церкви я б не руйнував. У крайньому випадку тільки переосвятив. Тому по приїзду в Запоріжжі попрошу міліцію повернути вилучені речі", – сказав Велічар Бабич.

Крім того, верховний волхв запорізької організації "Русское православное коло" Світовіт Пашник в інтерв'ю агентству сказав: "Запорізькі організації" рідновірів "не мають відношення до вибуху в християнському Свято-Покровському храмі".

Представники місцевих язичницьких організацій стурбовані тим, що винних у вибуху церкви міліція шукає серед них. "Рідновіри" припускають, що "справа паламарів", швидше за все, не закрита і вимагає доопрацювання.

Запорізька міліція утримується від коментарів про перебіг розслідування. "У справі про вибух у Свято-Покровської церкви ведеться слідство", – заявили в прес-службі ГУ МВС у Запорізькій області, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 28 липня в запорізькому Свято-Покровському храмі прогримів вибух. Вибухнув пакет, що лежав біля дверей церкви. Постраждали 9 парафіян і служителів церкви, серед яких 80-річна черниця. За даними слідства, потужність вибуху в храмі була еквівалентна 300 грамам тротилу.

Порушено кримінальну справу. У ході слідства затримано трьох підозрюваних, серед яких паламарі церкви. На перших допитах вони визнали свою вину. Однак через тиждень один з паламарів Євген Федорченко заявив в апеляційному суді Запорізької області, що свідчення давав під тиском слідчих.