• Головна
  • Новини
  • Банки почали виселяти людей, які взяли кредити для «Посольства Божого»...

Банки почали виселяти людей, які взяли кредити для «Посольства Божого»

01.09.2010, 11:20
Банки почали виселяти людей, які взяли кредити для «Посольства Божого» - фото 1
Згідно з рішенням суду банки починають виселяти боржників із їхнього житла. Боржники — це колишні парафіяни «Посольства Божого», які, бравши непомірно високі для своїх можливостей кредити, під заставу давали житло.

Виселення_1.jpgЗгідно з рішенням суду банки починають виселяти боржників із їхнього житла. Боржники — це колишні парафіяни «Посольства Божого», які, бравши непомірно високі для своїх можливостей кредити для «Посольства Божого» під заставу давали житло. Одним із таких боржників вдалося домогтися в суду скасувати рішення про виселення.

Суд скасував рішення про початок виселення киянки Алли Фролової і її доньки Юлії з їх будинку. Будучи прихожанкою «Посольства Божого», Алла піддалася закликам пастора та віддала майже 100 тис. доларів, узятих в банку під заставу будинку, активістці церкви Жанні, яка на сьогодні заарештована і перебуває під слідством.

За інформацією видання «Фокус», суд постановив виселити Аллу з донькою з будинку, продати його та вилучені кошти повернути банку. Судові виконавці уже почали виконувати вирок, змінивши в будинку замок, один ключ від якого — в банку, інший поки що — у Фролових.

Родина найняла адвокатів. Проте фахівці наголошують, що після постанови суду виконавці мають повне право зламати замок власника та зайти до будинку. Вони мають враховувати те, чи не опечатують чужих речей, які знаходяться в приміщенні. Через те, що у випадку з Аллою Фроловою такі порушення були, а також через те, що родину не попередили завчасно, суд призупинив своє рішення.

За словами столичного адвокати Івана Боднарука, виселення можна затягнути на законних підставах. «Але будьте готові до виселення — на різних умовах, але неминучого», — додав він.

Як РІСУ інформувала, на сьогодні відкриті дві кримінальні справи, пов'язані з «Посольством Божим». У одному (об'єднаній справі «Кінгз Кепітал» і ПП «Грант») обвинуваченим проходить Сандей Аделаджа, головний пастор «Пасольства Божого». У липні йому інкримінували, окрім ст. 190 (шахрайство), ще і ст. 255 (створення злочинної групи). Майно пастора арештували. Його дружина Босе Аделаджа, також пастор «Посольства Божого» проходить у справах свідком.

Друга справа вже в суді, там звинувачуються Жанна Кисіль і Павло Косенко, Сандей Аделаджа проходить у цій справі як свідок.