• Головна
  • Новини
  • Паламар, обвинувачуваний у вибуху храму, зізнався, що писав явку з повинною під моральним і фізичним тиском слідства...

Паламар, обвинувачуваний у вибуху храму, зізнався, що писав явку з повинною під моральним і фізичним тиском слідства

13.08.2010, 10:51
Паламар, обвинувачуваний у вибуху храму, зізнався, що писав явку з повинною під моральним і фізичним тиском слідства - фото 1
Паламар запорізької Спасо-Покровської церкви Євген Федорченко, підозрюваний у вибуху в храмі, зізнався захисту, що писав явку з повинною, перебуваючи під моральним і фізичним тиском слідства.

Паламар запорізької Спасо-Покровської церкви Євген Федорченко, підозрюваний у вибуху в храмі, зізнався захисту, що писав явку з повинною, перебуваючи під моральним і фізичним тиском слідства. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявила його адвокат Лариса Шевчук.

За словами Л.Шевчук, яку найняли батьки Є.Федорченка та громада церкви, вона не могла отримати дозвіл слідства на зустріч зі своїм підзахисним і вперше поговорити з ним змогла лише в середу ввечері. "Я побачила пригнічену людину. Він погано почувався, скаржився на серце й головний біль, просив про допомогу", - розповідає адвокат.

За словами Л.Шевчук, хлопець стверджував, що до вибуху в церкві не причетний. Сказав, що відвідував храм із раннього дитинства й дуже любить церковну громаду, людей і Бога, тому не міг нікому нашкодити. Але явку з повинною справді написав. Нібито він не мав іншого виходу: не міг витримати морального та фізичного болю.

Захист Є.Федорченка звернувся до Запорізького апеляційного суду з проханням про зміну запобіжного заходу для підслідного з огляду на стан його здоров'я. Судове засідання мало відбутись у п'ятницю, 13 серпня.

Як повідомлялося, в МВС заявляють, що з чотирьох затриманих за підозрою в організації вибуху в храмі в Запоріжжі трьом уже висунуто обвинувачення, і їх заарештували. Заступник глави МВС Леонід Зима заявив, що обвинувачувані мали "духовну мотивацію"; слідство довело, що злочин було скоєно навмисно, однак зловмисники не мали наміру чинити замах на чиєсь життя. За словами заступника міністра, наслідки вибуху для самих зловмисників були несподіваними.

Л.Зима не відповів на запитання про те, хто із затриманих визнав свою провину, але спростував інформацію, що обвинувачувані проходили допит без надання адвокатів і що з підозрюваних у цій справі "вибивали свідчення". Він наголосив, що розслідування справи про вибух у храмі перебуває на контролі не лише МВС, а й прокуратури.

Zaporizhzhya.jpg

Як повідомлялося, 28 липня близько 16.30 у Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української Православної Церкви (Московського Патріархату) стався вибух. За попередніми даними, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Дев'ятеро осіб дістали поранень, від численних ран на операційному столі померла черниця. За інформацією генпрокурора України Олександра Медведька, порушено кримінальні справи за фактом умисного вбивства, замаху на вбивство, умисного пошкодження чужого майна.