Вибух у храмі: в провину паламаря ніхто не вірить

06.08.2010, 09:04
Головний підозрюваний вибуху у Запоріжжі – служитель, якого вигнали за крадіжку грошей парафіян. Але ні настоятель, ні священики не вірять, що бомбу підклав він, повідомляє «Релігія в Україні».

Головний підозрюваний вибуху у Запоріжжі – служитель, якого вигнали за крадіжку грошей парафіян. Але ні настоятель, ні священики не вірять, що бомбу підклав він, повідомляє «Релігія в Україні».

За підозрою в організації теракту затримано колишнього паламаря церкви, 25-річного Антона, і його брата Дениса. Вони нібито збирали данину у прихожан і привласнювали її собі. «Коли батюшка собору дізнався про подібне шахрайство, він спробував покарати їх. В помсту шахраї влаштували вибух. Можливо, метою було налякати, ось тільки з вибухівкою переборщили. Зараз ці дві людини затримані», - розповіло джерело в запорізькій міліції. У міліції сказали, що Антон – головний підозрюваний.

«Антон був звільнений кілька місяців тому після того, як ми помітили, що він привласнював невеликі суми з пожертвувань парафіян, – розповіли священики Свято-Покровського храму. – Зараз стало відомо, що він затриманий. Але ми не віримо, що він міг підірвати храм. Він все ж таки спокійний, нерішучий хлопець».
 
Не вірять у провину Антона і багато його сусідів. «До мене приходила міліція і наводила довідки про затриманого Антона, – розповів «Релігії в Україні» керуючий будинком Григорій Соловей. – Я дав йому добру характеристику, адже він ніколи не порушував громадського порядку». Настоятель храму Леонід Шеремет був лаконічним: «Антон дійсно був звільнений з причини, про яку я не хотів би зараз говорити. Але в його причетність до вибуху я не вірю».

«Ви знаєте, я була свідком обшуку в їхній квартирі на вихідних, – розповіла одна з сусідок Антона. – До них приїхала ціла криміналістична лабораторія! А зараз його бабуся Галя цілими днями сидить на лавці перед будинком і плаче ».

Бабуся вважає, що міліція помиляється: «Затримали не тільки Антона і його брата Дениса, але і його маму Ольгу. Вона пішла купити води, а за нею пішов якийсь чоловік з правоохоронних органів, потім вона сіла в його машину, і її немає до цих пір. Я пішла по місту просити грошей на адвоката, зібрала 500 гривень». У міліції від офіційних коментарів відмовляються.

http://www.religion.in.ua/