У скоєнні вибуху в церкві підозрюють 35-річну жінку

02.08.2010, 10:51
У скоєнні вибуху в церкві підозрюють 35-річну жінку - фото 1
Головний підозрюваний в організації вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі досі знаходиться на волі. У скоєнні злочину підозрюється жінка приблизно 35 років.

Головний підозрюваний в організації вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі досі знаходиться на волі. У скоєнні злочину підозрюється жінка приблизно 35 років, повідомляє proUA з посиланням на «КоммерсантЪ-Украина».

Як випливає зі службової телеграми, направленої керівникам підрозділів ГУ МВС в Запорізькій області за підписом тимчасово виконуючого обов'язки начальника управління карного розшуку Д. В. Колчина, яка є в розпорядженні видання, у скоєнні злочину підозрюється жінка приблизно 35 років «ріст 160-165 см, худорлява, волосся пряме, середньої довжини, темного кольору, очі карі».

У документі йдеться, що у момент вибуху вона була одягнена в «кольорову блузу, бежеву спідницю, кольоровий шарф». Ця інформація та фоторобот підозрюваної розіслані по райвідділах та іншим підрозділам міліції, які займаються розшуком організаторів вибуху. Мотиви злочину в МВС поки що не називають, стверджуючи, що слідство відпрацьовує всі версії.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, який 30 липня побував у Запоріжжі, повідомив, що в рамках кримінальної справи вже затримано кілька осіб. Проте повідомити які-небудь подробиці про особистості затриманих відмовився, пославшись на презумпцію невинності.

«Я не вважаю за можливе оприлюднити будь-яку інформацію про цих людей і поясню чому. Якщо завтра ми не доведемо їх вину, але при цьому дамо будь-яку інформацію про них, це може пошкодити репутації цих людей і слідству в цілому», – сказав Могильов.

Zaporizhzhya.jpg

31 липня біля погорілого храму відновили богослужіння. Перша Літургія, яку очолив єпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ Йосиф, відбулася під відкритим небом. Владика повідомив, що з 1 серпня Літургії біля храму служитимуть щоденно.

З цією метою, як повідомляє «Репортер Запоріжжя», біля Свято-Покровського храму, який поки що опечатаний правоохоронцями, спорудять «тимчасову церкву». Чи будуть відбудовувати пошкоджений вогнем храм, чи на його місці збудують новий, вирішать спеціалісти.

Нагадаємо, 28 липня в другій половині дня в храмі Української Православної Церкви (Московського Патріархату) на Малому ринку в Запоріжжі стався вибух, в результаті якого загинула жінка 1929 року народження.