Міліція пропонує 200 тисяч за розгадку вибуху в Запоріжжі

30.07.2010, 23:12
Міліція пропонує 200 тисяч за розгадку вибуху в Запоріжжі - фото 1
Міліція готова виплатити 200 тис. грн. за інформацію про злочинця, який влаштував вибух у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі.

Serba.jpgЯк повідомили УНІАН у Центрі громадських зв`язків Головного управління МВС у Запорізькій області з посиланням на начальника Запорізького главку міліції Володимира Сербу, «ГУ МВС у Запорізькій області готове виплатити винагороду в розмірі 200 тис. грн. за інформацію про злочинця, який влаштував вибух у Свято-Покровському храмі УПЦ МП або за розкриття цього злочину».

За даними ЦГЗ, відповідну офіційну заяву начальник запорізької міліції зробив сьогодні в присутності й з відома міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, який перебував сьогодні в Запоріжжі.

Сам міністр внутрішніх справ України заявив, що співробітники Головного управління МВС України у Запорізькій області за підозрою в організації вибуху в Свято-Покровському храмі в Запоріжжі вже затримали декількох осіб.

"Затримані декілька осіб, можна говорити про їх причетність до даного злочину. Проте це ще не доведено - проводяться допити, експертизи. Тому говорити про цих людей конкретніше ми поки що не можемо", – сказав міністр Анатолій Могильов.

28 липня у Свято-Покровському храмі Української Православної Церкви (Московського Патріархату) в Запоріжжі стався вибух саморобного вибухового пристрою фугасного типу. Внаслідок вибуху одна людина – черниця місцевого монастиря – отримала травми, несумісні з життям, від яких померла в лікарні. Ще 8 людей отримали поранення й травми, кваліфіковані медиками, як "легкі тілесні ушкодження" і "ушкодження середнього ступеня тяжкості".