• Головна
  • Проекти
  • Постраждалу під час вибуху церкви черницю врятувати не вдалось, а за упіймання терористів оголошено винагороду (відео)...

Постраждалу під час вибуху церкви черницю врятувати не вдалось, а за упіймання терористів оголошено винагороду (відео)

28.07.2010, 21:12
З дев'яти постраждалих під час вибуху в запорізькому Свято-Покровському храмі УПЦ, п'ять чоловік були госпіталізовані в 5-у міську лікарню Запоріжжя. Лікарям не вдалося врятувати 80-річну черницю Людмилу, яка була доставлена у вкрай важкому стані.

З дев'яти постраждалих під час вибуху в запорізькому Свято-Покровському храмі УПЦ, п'ять чоловік були госпіталізовані в 5-у міську лікарню Запоріжжя. Лікарям не вдалося врятувати 80-річну черницю Людмилу, яка була доставлена у вкрай важкому стані. Про це виданню «РепортерUA» розповіла начальник запорізького міського відділу охорони здоров'я Надія Севальнєва.

«Жінка померла на операційному столі. Вона була в дуже важкому стані: велика крововтрата, понад 40% опіків тіла, численні переломи кісток гомілки і таза. Дуже важкі комбіновані травми», – розповіла Надія Севальнєва.

getattach_48.jpgУ запорізькому храмі, за попередніми даними, вибухнув безоболонковий вибуховий пристрій. Вибух за потужністю був еквівалентний п'ятистам грамам тротилу. Про це заявив губернатор Запорізької області Борис Петров.

Як розповів начальник ГУМВС в Запорізькій області Володимир Серба, остаточні висновки про те, що вибухнуло в храмі, експерти зможуть зробити тільки вранці. На момент вибуху в храмі перебувало 19 осіб разом з священнослужителем.

За інформацією сайту «Запорізький час», оголошено винагороду за надання інформації, яка допоможе в упійманні організаторів чи виконавців терористичного акту, що стався у Свято-Покровському храмі. Винагорода оголошено ЦПВМ "Пересвіт" і становить до 10 000 гривень – залежно від того, наскільки надана інформація допоможе знайти винуватців теракту.

Як РІСУ повідомляла раніше, 28 липня, близько 16.30, в центрі Запоріжжя стався вибух у Свято-Покровському храмі УПЦ.