• Головна
  • Проекти
  • Меджліс закликав не акцентувати на релігійності та національності вбивці 5-річного хлопчика в Криму...

Меджліс закликав не акцентувати на релігійності та національності вбивці 5-річного хлопчика в Криму

21.06.2010, 11:49
Правоохоронці затримали вбивцю 5-хлопчика в місті Джанкой. Ним виявився 27-літній татарин, що стоїть на обліку в психоневрологічному диспансері.

КРИМ — Правоохоронці затримали вбивцю 5-хлопчика в місті Джанкой. Ним виявився 27-літній татарин, що стоїть на обліку в психоневрологічному диспансері. Після затримання вбивці, низка ЗМІ, а також різноманітні, зокрема проросійські організації, почали наголошувати на конфесійній та національній приналежності злочинця, розцінюючи це як релігійний фанатизм та закликаючи до антиісламських виступів. У відповідь прес-служба Меджлісу кримсько-татарського народу закликала не політизувати це вбивство, не акцентувати на ролі релігійного чинника, а вбивцю судити за законом.

Лідери крмсько-татарського народу також висловили співчуття сім’ї та близьким загиблого хлопчика. Про це інформує "Україна кримінальна".

У заяві Меджлісу сказано, що загостення ваги до політичного та релігійного чинників лише призведе до «різкого погіршення суспільно-політичної ситуації в Криму».

Автори заяви звернулися до слідчих органів та громадськості із закликом, що людина, яка скоїла злочин, «незалежно від її національності, походження та інших відмінностей» повинна отримати покарання, передбачене законом.