• Головна
  • Новини
  • У Львові розробили правила пом'якшення карантину для відвідування Богослужінь...

У Львові розробили правила пом'якшення карантину для відвідування Богослужінь

20.05.2020, 11:26
У Львові розробили правила пом'якшення карантину для відвідування Богослужінь - фото 1
Рада Церков Львова спільно з ЛМР напрацювала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо роботи й відвідування храмів після послаблення карантинних обмежень.

Рада Церков Львова спільно з ЛМР напрацювала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо роботи й відвідування храмів після послаблення карантинних обмежень. Про це інформує прес-служба ЛМР, повідомляє zaxid.net.

За словами директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євгена Бойка, якщо статистика захворюваності на Covid-19 дозволятиме, мерія розгляне рішення про пом’якшення умов карантину для церков уже із суботи, 23 травня.

«Спільно ми напрацювали рекомендації щодо того, як працюватимуть львівські храми після пом’якшення карантину. Тепер їх розгляне міська комісія з питань ТЕБ і НС. Якщо динаміка захворювання на коронавірус у місті дозволятиме, то приймемо рішення про відновлення богослужінь із певними обмеженнями вже із суботи», — зазначив він.

Серед рекомендацій, зокрема — встановлення станцій гігієни рук біля входу до храмів, обмеження щодо фізичної дистанції між парафіянами, заборона на цілування ікон тощо. Парафіянам рекомендують під час богослужінь перебувати надворі. У храмі дозволено перебувати лише у захисних масках із дотриманням дистанції.