• Головна
  • Новини
  • У Шепетівці через спалах COVID-19 заборонили відвідувати релігійні установи...

У Шепетівці через спалах COVID-19 заборонили відвідувати релігійні установи

18.05.2020, 09:23
У Шепетівці через спалах COVID-19 заборонили відвідувати релігійні установи - фото 1
У Шепетівці Хмельницької області заборонили відвідувати релігійні установи через спалах коронавірусу у Городищенському чоловічому монастирі УПЦ МП.

У Шепетівці Хмельницької області заборонили відвідувати релігійні установи через спалах коронавірусу у Городищенському чоловічому монастирі УПЦ МП.

Про це повідомляє ТСН.

Заборона почала діяти від 16 травня. Відповідне рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

"У зв’язку із виявленням на території міста 2-х нових підтверджених випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, та 12 випадків у Шепетівському районі (с. Городище) та беручи до уваги, що усі хворі є працівниками та служителями Свято-Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради вирішила заборонити від 16 травня на території міста відвідування та проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ усіх конфесій (всередині приміщень та біля них), що передбачають наявність відвідувачів та прихожан", - йдеться у документі.

Зазначимо, про порушення обмежувальних заходів влада просить жителів повідомляти до штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та поліції.

Нагадаємо, раніше у Городищенському чоловічому монастирі УПЦ МП від коронавірусу помер 54-річний монах.

Згодом з'ясувалося, що заражені COVID-19 ще 11 монахів, які контактували з чоловіком.