• Головна
  • Новини
  • На Вінничині відчинили монастир УПЦ МП, бо припинились «умисні підпали»...

На Вінничині відчинили монастир УПЦ МП, бо припинились «умисні підпали»

13.05.2020, 12:03
На Вінничині відчинили монастир УПЦ МП, бо припинились «умисні підпали» - фото 1
Попри певні обмеження для перебування вірян під час служб у найбільших храмах УПЦ МП у Вінниці, для паломників з 10 травня відчинився Браїлівський жіночий монастир. Про це повідомили на сайті Вінницької єпархії УПЦ Московського Патріархату.

Попри певні обмеження для перебування вірян під час служб у найбільших храмах УПЦ МП у Вінниці, для паломників з 10 травня відчинився Браїлівський жіночий монастир. Про це повідомили на сайті Вінницької єпархії УПЦ Московського Патріархату, пише видання На Парижі.

«З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир відкрито для поклоніння. Ця подія стала можливою у зв‘язку з тим, що зупинилися умисні підпали монастирів та храмів УПЦ», - зазначається у повідомленні.

За офіційною версією, з 25 квітня монастир було закрито через низку пожеж. Тоді Митрополит Варсонофій написав у Facebook про загрозу для всіх монастирів, а закрити монастирі назвав «корисними рекомендаціями» від Чернівецької єпархії.

Нагадаємо, що у багатьох монастирях УПЦ МП у квітні виникли спалахи коронавірусу. Саме розповсюдження інфекції та карантинні заходи змусили настоятелів кількох храмів Вінниці зменшити кількість присутніх під час Богослужінь.

Як вже інформувала РІСУ, правоохоронці повідомили, що жодних ознак спланованих акцій проти УПЦ МП, про які розповідало вище керівництво цієї конфесій, вони не зафіксували.

У храмі Великомучениці Параскеви П’ятницької Різдва Богородиці чоловічого монастиря причиною пожежі, зокрема, стало необережне поводження з вогнем послушника монастиря під час опалювання будівлі.

У приміщенні Спасо-Преображенського кафедрального собору Криворізької єпархії Московського Патріархату відбулося займання ящику з петардами, який біля вівтаря храму розмістив місцевий чоловік.

Причиною пожежі у підсобних приміщеннях Успенського Липенського чоловічого монастиря Рівненської єпархії УПЦ МП стало недотримання представниками монастиря правил поводження з легкозаймистими матеріалами.

Пожежа у приміщенні Харалампіївського жіночого монастиря Конотопської єпархії УПЦ МП сталася внаслідок короткого замикання електромережі.

А у приміщенні Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ МП в Одесі. причиною пожежі став умисний підпал – його здійснив монах цього ж монастиря.

Нагадаємо, в УПЦ МП пожежі приписували ворожим до їхньої конфесії силам, керівництво УПЦ МП заявляло про залякування їхніх священнослужителів, про таємничі телефонні дзвінки з погрозами, про зумисні підпали та просили держохорону для монастирів.