• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ розповів про найважчі моменти у своєму служінні...

Патріарх УГКЦ розповів про найважчі моменти у своєму служінні

05.05.2020, 14:03
Патріарх УГКЦ розповів про найважчі моменти у своєму служінні - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук сьогодні відзначає свій 50-літній ювілей. Роздумуючи над пройденим життєвим шляхом, він каже, що до останнього часу Господь завжди допомагав йому пережити усі складні моменти.

Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук сьогодні відзначає свій 50-літній ювілей. Роздумуючи над пройденим життєвим шляхом, він каже, що до останнього часу Господь завжди допомагав йому пережити усі складні моменти.

Про це першоєрарх розповів у інтерв’ю Живому телебаченню.

«Були як і кожного громадянина важкі моменти, до яких ніхто не був готовий. Це була перша половина 14-го року, коли почалася війна, коли ми побачили загиблих на Майдані. Це були важкі часи, коли ми жили в очікуванні невідомо з якого боку введуть війська на територію України, як буде виглядати ця окупація, чи ми зможемо себе оборонити. Але бачимо, що і то ми пережили. Господь Бог дав нам сили вистояти», - підкреслив він.

Глава УГКЦ зазначив, що нині, через пандемію, світ живе у зовсім інших умовах.

«Сьогодні ми переживаємо тяжкі часи, пов’язані з пандемією нового вірусу. Таке відчуття, що увесь світ, у якому ми народилися і виросли, в один момент зник. Ми тепер живемо у цілком новому світі, у нових обставинах. Хтось може сказати: ну, нові важкі часи наступили. Але думаю ми і то переживемо. З Божою допомогою, з Божою силою».

На його думку, у складних ситуаціях людина повинна покладатися на Бога, дбати про свого ближнього, долати труднощі разом з іншими людьми.

«Коли не будемо шукати свої власної вигоди і не будемо за будь-яку ціну рятувати власну шкіру, тоді ми здолаємо усі перешкоди. А Господь Бог завжди нам допоможе знати у собі той потенціал, можливо якийсь новий, скритий, який до цього часу недобачали, а теж поставить поруч нас тих людей, які саме у його предвічному задумі, хотів для нас приготувати саме для цієї ситуації. Як ми так будемо жити, думаю, що ми все здолаємо», - наголосив першоєрарх.

Патріарх УГКЦ зауважив, що про те наскільки складними були часи, які випали на нашу долю, чи може це нам тільки здавалося таким, ми рано чи пізно дізнаємося.

«Дасть Бог усі труднощі ми у майбутньому здолаємо, а потім у кінці нашого життя, лише тоді побачимо, які були справді великі небезпеки, через які Господь Бог нас перевів і ми все змогли разом з вірою в Бога перетривати», - заявив Патріарх Святослав.