• Головна
  • Новини
  • У КМДА не змогли пояснити, чому священнослужителів з Почаївської Лаври повезли лікувати до Києва...

У КМДА не змогли пояснити, чому священнослужителів з Почаївської Лаври повезли лікувати до Києва

24.04.2020, 10:38
У КМДА не змогли пояснити, чому священнослужителів з Почаївської Лаври повезли лікувати до Києва - фото 1
В Олександрівській лікарні Києва з коронавірусом перебуває четверо священиків зі Свято-Успенської Почаївської Лаври з Тернопільської області, але чому їх перевезли саме в столицю – невідомо.

В Олександрівській лікарні Києва з коронавірусом перебуває четверо священиків зі Свято-Успенської Почаївської Лаври з Тернопільської області, але чому їх перевезли саме в столицю – невідомо.

Про це розповіла директор департаменту охорони здоров'я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург, передає LB ua з посиланням на hromadske.

"За інформацією головного лікаря, сьогодні там четверо священнослужителів із Почаєва. У нас у кожній інфекційній лікарні є священнослужителі, але без уточнення з якої вони церкви. Але найбільше їх в Олександрівській лікарні", – зазначила Гінзбург.

У відповідь на питання, чому тернопільські священники госпіталізовані в Києві, Гінзбург відповіла, що не може пояснити. Вона також додала, що в інфекційному корпусі Олександрівської лікарні вже немає вільних ліжок.

За словами Гінзбург, столичні лікарні не можна назвати кращими, бо усі установи, визначені для лікування COVID-19, забезпечені всім необхідним, "всюди проводяться консультативні обходи, консиліуми, а не тільки в Олександрівській лікарні".

Напередодні повідомлялося, що в Олександрівську лікарню госпіталізований 69-річний митрополит Тернопільський і Кременецький УПЦ МП Сергій (Генсіцький). В архиєрея діагностували коронавірусну інфекцію.

З 21 квітня на карантин закрили Почаївську Лавру, яка належить УПЦ МП. 20 квітня в місті підтвердили 13 нових випадків коронавірусу.

У той же день у Тернопільській лікарні швидкої допомоги через дві години після госпіталізації померла 43-річна жителька Почаєва.

16 квітня головний санітарний лікар області Оксана Чайчук на нараді в Тернополі розповіла, що в Почаївській Лаврі може бути спалах коронавірусу, але його не можуть підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

На Великдень там зафіксували порушення умов карантину, через що було розпочато кримінальне провадження.

У той же день стало відомо, що в Почаївській Лаврі помер 76-річний монах. За інформацією джерел одного з місцевих видань, у ченця був коронавірус, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.