• Головна
  • Новини
  • Ректор Київської духовної академії і семінарії попросив пробачення у всіх, кого заразив...

Ректор Київської духовної академії і семінарії попросив пробачення у всіх, кого заразив

17.04.2020, 14:45
Ректор Київської духовної академії і семінарії попросив пробачення у всіх, кого заразив - фото 1
У ректора Київської духовної академії і семінарії в Києво-Печерській Лаврі – єпископа Сильвестра (Стойчева) діагностували COVID-19, він вибачається.

У ректора Київської духовної академії і семінарії в Києво-Печерській Лаврі – єпископа Сильвестра (Стойчева) діагностували COVID-19, він вибачається.

Про це єпископ Сильвестр написав у facebook, пише Українська правда.

"Після того, як в Києво-Печерській Лаврі за розпорядженням мера Києва Віталія Кличка було розпочато повне тестування на COVID-19, я також здав ПЛР-тест. І отримав повідомлення, що мій тест виявився позитивним.

Після оголошення в Академії карантину, я намагався дотримуватися всіх його правил. Однак міг стати мимовільним джерелом зараження інших людей. І саме про це зараз переживаю. Тому, перш за все, я хочу попросити вибачення у всіх, для кого я міг стати джерелом зараження".

Він зазначив, що при цьому ні на момент здачі тесту, ні зараз у нього немає ніяких ознак гострого респіраторного захворювання. Температура також не перевищує норму.

16 квітня прес-служба академії повідомила, що троє викладачів і 16 студентів захворіли на коронавірус – це підтвердило ПЛР-тестування.

Особи, у яких виявлено хворобу, перебувають на самоізоляції в гуртожитку академії під наглядом медиків.

Академія розташована на території Києво-Печерської лаври.