• Головна
  • Новини
  • На карантин можуть закрити Іонинський монастир УПЦ МП у Києві...

На карантин можуть закрити Іонинський монастир УПЦ МП у Києві

16.04.2020, 16:35
На карантин можуть закрити Іонинський монастир УПЦ МП у Києві - фото 1
Столична влада розглядає варіант закриття Іонинського монастиря УПЦ МП, де було виявлено випадки захворювання на коронавірус.

Столична влада розглядає варіант закриття Іонинського монастиря УПЦ МП, де було виявлено випадки захворювання на коронавірус.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції, повідомляє Українська правда.

"Є випадки захворювань і в Іонинському монастирі. Там сьогодні працюють санітарні лікарі. І ми розглядаємо питання закриття його на карантин",- заявив він.

Щодо ситуації з Києво-Печерською Лаврою, яка вже закрита на карантин, Кличко повідомив, що ще 32 служителя святині перевіряють на коронавірус. У них медики взяли зразки на ПЛР-тести. Результати тестування мають бути 16 квітня.

У Києво-Печерській Лаврі тривають протиепідемічні заходи. Також медики контролюють стан хворих з легкою формою вірусу, які лікуються на самоізоляції на території Лаври. Усіх служителів оглядають щодня. За необхідності – госпіталізують.

За минулу добу в столиці ще у 32 киян підтвердили коронавірус, одна людина померла. Станом на 16 квітня у Києві вже 644 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.