• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП приховує кількість заражених коронавірусом, - одеські епідеміологи...

УПЦ МП приховує кількість заражених коронавірусом, - одеські епідеміологи

14.04.2020, 13:35
УПЦ МП приховує кількість заражених коронавірусом, - одеські епідеміологи - фото 1
Священнослужителі УПЦ Московського Патріархату заважають проведенню санітарно-епідеміологічних розслідувань випадків зараження COVID-19 серед кліру та віруючих.

Священнослужителі УПЦ Московського Патріархату заважають проведенню санітарно-епідеміологічних розслідувань випадків зараження COVID-19 серед кліру та віруючих.

Про це на брифінгу заявила головний лікар Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко, передає «Думська».

Епідеміологи постійно стикаються з приховуванням або перекрученням інформації:

«Моментально ці люди (хворі, - Ред.)« Перестають» працювати в церквах, відвідувати ці церкви, через що ми не можемо визначити коло контактних осіб та провести всі протиепідемічні заходи», - говорить Єсипенко.

Про те, як хвора насельниця Теплодарського монастиря після госпіталізації стала належати до нього «умовно» (в обителі, до речі, досі стверджують, що діагноз у неї не підтвердили, а температура підвищувалася через нирки, хоча це неправда), ми вже писали: представник УПЦ МП Діодор не тільки відхрестився від лежачої в лікарні жінки, а й образив хвору, заявивши, що у неї «проблеми з головою».

Схожий випадок стався і в Подільському. Там захворіли місцевий священник і його теща. При цьому церковне начальство повідомило епідеміологів, що чоловік служив зовсім в іншому місці - десь в Знам'янці Іванівського району. Це сильно ускладнило встановлення кола осіб, які контактували з носієм вірусу.

«Вони всі приховують один одного і від нас. Зараз не знайдеш ніяких кінців. Виявляється, він сирота і у нього нікого немає», - обурюється головлікар.

Саме в храмах Московського Патріархату, кажуть медики, найчастіше порушуються правила карантину, деякі священники навіть закликають ігнорувати їх.

Інші релігійні організації, включаючи православні, відносяться до карантину куди відповідальніше.

Медичні працівники та влада настійно закликають віруючих залишатися вдома на Великдень і дивитися Служби в онлайні: випадків зараження COVID-19 в храмах і монастирях стає все більше.