• Головна
  • Новини
  • У черниці Теплодарського монастиря УПЦ МП виявили коронавірус...

У черниці Теплодарського монастиря УПЦ МП виявили коронавірус

13.04.2020, 12:28
У черниці Теплодарського монастиря УПЦ МП виявили коронавірус - фото 1
У суботу, 11 квітня, в однієї з черниць Свято-Воскресенського Теплодарського монастиря УПЦ МП підтвердився діагноз COVID-19.

У суботу, 11 квітня, в однієї з черниць Свято-Воскресенського Теплодарського монастиря УПЦ МП підтвердився діагноз COVID-19.

Як повідомляє Релігійна правда з посиланням на видання 048.ua, представницю монастиря через проблеми з нирками госпіталізували ще в середу. Відтоді вона перебуває у Біляївській центральній районній лікарні, де черниці провели обстеження на коронавірус. Результати ПЛР-тестування, які прийшли увечері в суботу, підтвердили у пацієнтки діагноз COVID-19.

Крім того джерело повідомляє, що незважаючи на рекомендації про обмеження доступу до храмів, монастир був відкритим, а сама черниця за родом своєї діяльності часто контактувала з людьми, оскільки працювала у церковній крамниці. При цьому велика частина відвідувачів монастиря – це люди похилого віку, які відносяться до групи ризику.

Мер Теплодара Михайло Жовнір підтвердив виданню інформацію про перший виявлений випадок у місті. При цьому він не став уточнювати, що коронавірус був виявлений у представниці монастиря. Також, за словами Жовніра, був складений список всіх контактних осіб. Їм повідомили про необхідність самоізоляції терміном на два тижні.

Інформація про випадок у Теплодарському монастирі стала відома і жителям міста. Користувачі соціальних мереж активно обговорюють цю ситуацію і повідомляють, що незважаючи на госпіталізацію черниці, монастир, як і раніше, продовжують відвідувати люди, а для Пасхи на тротуарі навіть зробили свіжу розмітку.