• Головна
  • Новини
  • Франківський Карітас запрошує до дискусії про наслідки колективної травми для українців...

Франківський Карітас запрошує до дискусії про наслідки колективної травми для українців

11.04.2020, 11:25
Франківський Карітас запрошує до дискусії про наслідки колективної травми для українців - фото 1
БФ «Карітас Івано-Франківськ» розпочинає цикл вебінарів "Колективна травма: нові виклики та старі проблеми". Відбуватимуться вони 15, 22, 29 квітня та 6 травня.

БФ «Карітас Івано-Франківськ» розпочинає цикл вебінарів "Колективна травма: нові виклики та старі проблеми".  Відбуватимуться вони 15, 22, 29 квітня та 6 травня.  

АФІША.gif

Зі слів організаторів - тема непроста, однак досить цікава. Адже наслідки колективної травми ми можемо відчувати й досі, не розуміючи, що відбувається. Усі драматичні події в країні, суспільстві мають шлейф до сьогодні. Прикро те, що їх негативні наслідки може відчувати кожен. А франківський Карітас має на меті об’єднати та створити простір для професійної дискусії про вплив колективної травми на український соціум та стратегії самозцілення суспільства. Його завданням є започаткувати суспільне обговорення проблем - що таке соціальні або колективні травми, причини соціальних або колективних травм та їх наслідки як запобігти передачі трансгенераційної травми.

До участі у вебінарах "Колективна травма: нові виклики та старі проблеми" запрошуються історики, політологи, психологи, психотерапевти, громадські активісти.

Ведучі вебінарів - співробітники лабораторії методології психосоціальних та політико-психологічних досліджень Інституту соціальної та психологічної психології НАПН України Олена Суший, завідувач лабораторії та Ольга Кухарук, науковий співробітник.

Реєстрація за посиланням:

https://forms.gle/Q9hPZ2sT4tcfoBxD9

Цикл вебінарів організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах. що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.