• Головна
  • Новини
  • Нас чекають непрості часи, - Патріарх УГКЦ закликає послужити найбільш нужденним людям...

Нас чекають непрості часи, - Патріарх УГКЦ закликає послужити найбільш нужденним людям

05.04.2020, 14:41
Нас чекають непрості часи, - Патріарх УГКЦ закликає послужити найбільш нужденним людям - фото 1
Чимало українців через пандемію незабаром відчуватимуть велику матеріальну скруту і не матимуть за що купити хілба. Тому нам уже зараз слід замислитися над тим, як таким людям допомогти.

Чимало українців через пандемію незабаром відчуватимуть матеріальну скруту і не матимуть за що купити хілба. Тому нам уже зараз слід замислитися над тим, як таким людям допомогти.

Про це сьогодні, 5 квітня у своїй проповіді заявив Патріарх УГКЦ Святослав.

«Відчуваємо сьогодні, що наслідки цієї хвороби є не лише на тілі. Ми відчуваємо, що світова економіка зупинилась. Кінцевим результатом цього випробування стане справді непросте життя українця на своїй рідній землі. Багато сімей, які сьогодні змушені не працювати, не мають засобів для існування. Ми знаємо, що найбільшими інвесторами в економіку України були наші заробітчани, які сьогодні більше не мають можливості у такий спосіб послужити своїм рідним і своїй Батьківщині. Нас чекають складні часи великої економічної скрути. Нас чекають непрості часи нашого державного будівництва», - зазначив першоєрарх.

Патріарх нагадав, як ще недавно ми просили людей похилого віку залишатися вдома і не виходити з дому.

«Але сьогодні, ми, як Церква, повинні подумати, як нам, християнам України, послужити найбільш незахищеним з соціального боку людям у нашій країні. Бо завтра тих, хто не матимуть останнього гроша на свій щоденний хліб буде дуже багато».

Першоєрарх подякував тим мирянам, які вже зараз здійснюють соціальне служіння і знаходять для цього різні способи.

«Тому сьогодні я хочу висловити щиру вдячність нашим мирянам, які під час карантину знайшли спосіб, як здійснювати соціальне служіння, як навіть онлайн поділитися останнім грошом для тих, які будуть потребувати нашої підтримки.

Пити чашу Господню сьогодні означає кожному відчути відповідальність не тільки за здоров’я, але й за життя найбільш потребуючих поруч нас. Ми маємо послужити. Як буде потрібно, то й віддати те, що ми маємо, те що ми вміємо, те, що ми знаємо», наголосив Глава УГКЦ.