• Головна
  • Новини
  • На Рівнинщині з коронавірусом госпіталізували єромонаха УЦП МП...

На Рівнинщині з коронавірусом госпіталізували єромонаха УЦП МП

03.04.2020, 09:30
На Рівнинщині з коронавірусом госпіталізували єромонаха УЦП МП - фото 1
На Рівненщині госпіталізували інфікованого коронавірусом 41-річного монаха УПЦ МП Калістрата (Христюка), який обслуговував храм села Верхів Острозького району.

На Рівненщині госпіталізували інфікованого коронавірусом 41-річного монаха УПЦ МП Калістрата (Христюка), який обслуговував храм села Верхів Острозького району.

Про це повідомляє видання Рівне вечірнє.

В УПЦ МП прокоментували випадок захворювання монаха Калістрата. Кажуть, мав контакт із братом, який повернувся з Мілана. А про поганий стан здоров’я повідомив медикам ще 22 березня, але ті не відреагували вчасно.

«1 квітня 2020 року стало відомо про те, що єромонаху Калістрату (Христюку) поставили діагноз COVID-19. Чернець звернувся до сімейного лікаря за допомогою, тому що почувався погано, мав високу температуру, кашель та нежить. Після огляду медиком він своїм авто поїхав у лікарню, де зробили експрес-тест, який і показав наявність коронавірусу.

Родичі розповідають, що на швидку допомогу телефонували ще 22 березня, бо вже тоді чернець нездужав, одна виклик лікарі проігнорували», - йдеться в заяві УПЦ (МП).

Єромонах Калістрат також душпастирював У Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Як стверджують в УПЦ МП, обитель монах покинув ще 22 березня, проте епідемологи зараз там проводять дезінфекцію.

У священнослужителя медики діагностують тяжкий перебіг пневмонії. Його контакти встановлюють санепідеміологи та органи місцевого самоврядування.

«Мав також тісний контакт хворий на коровірус чернець із своїм братом, що повернувся з Мілана, однак ознак захворювання в родині поки не виявлено», - додали в заяві.