УГКЦ готова передати медикам свої храми під шпиталі

22.03.2020, 14:35
УГКЦ готова передати медикам свої храми під шпиталі - фото 1
Українська Греко-Католицька Церква готова тісно співпрацювати з медиками у разі потреби може надати їм свої храми. Про це сьогодні, 22 березня, у свої проповіді заявив Патріарх УГКЦ Святослав.

Українська Греко-Католицька Церква готова тісно співпрацювати з медиками, у разі потреби може надати їм свої храми. Про це сьогодні, 22 березня, у своїй проповіді заявив Патріарх УГКЦ Святослав.

«Шановні працівники охорони здоров’я, ви сьогодні перебуваєте на передовій, ви віддаєте своє здоров’я і життя, щоби врятувати здоров’я і життя потребуючих хворих людей. Ваша Церква є разом з вами! Ми молимося за вас», - сказав він.

Патріарх УГКЦ запевнив, що Церква зробить усе можливе, щоби не настала хвилина, коли лікарі через брак медзасобів будуть змушені вирішувати, хто має жити, а хто помирати.

«Як у часи Майдану усі наші парафії, церкви, монастирі відкрилися і вмить перетворилися на лікарні, підпільні шпиталі.

Як буде потрібно, увесь церковний, духовний простір стане такими шпиталями, де будемо разом з вами рятувати людські життя. Але ви навчіть нас як це робити. Ми вміємо швидко і добре вчитися, щоби разом з вами рятувати життя людини, яка помирає», - наголосив Патріарх Святослав.