• Головна
  • Новини
  • Кличко закликав усі церкви в Києві припинити Богослужіння...

Кличко закликав усі церкви в Києві припинити Богослужіння

21.03.2020, 14:53
Кличко закликав усі церкви в Києві припинити Богослужіння - фото 1
Мер Києва Віталій Кличко закликав представників усіх релігійних конфесій дотримуватися обмежувальних заходів і не проводити служби в умовах поширення коронавірусу.

Мер Києва Віталій Кличко закликав представників усіх релігійних конфесій дотримуватися обмежувальних заходів і не проводити служби в умовах поширення коронавірусу.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу 20 березня, повідомляє Главком.

15_main.jpg

«Я зустрічався і звернувся до представників усіх конфесій із проханням убезпечити людей та дотримуватися необхідних обмежень. Церква у нас відділена від держави, але в такі часи повинна дотримуватися заходів, які запровадила влада, щоб не наражати людей на небезпеку», - зазначив Кличко.

За його словами, глави кількох церков закликали вірян молитися вдома.

«Наприклад, УГКЦ дозволила своїм парафіянам не ходити на богослужіння через загрозу поширення коронавірусу і транслює богослужіння по радіо, телебаченню чи в інтернеті. Також Вселенський патріарх Варфоломій благословив припинення служб у парафіях до кінця пандемії», - нагадав Кличко.

З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста. Це медпрацівники, рятувальників, правоохоронці, працівники ЖКХ, співробітники стратегічних підприємств, працівники магазинів та аптек.

Вони матимуть спеціальні перепустки для проїзду.

«Сидіти вдома - значить сидіти вдома!» - акцентував киянам Кличко.