• Головна
  • Новини
  • У зв’язку з коронавірусом УПЦ США проводитиме тільки недільні Богослужіння...

У зв’язку з коронавірусом УПЦ США проводитиме тільки недільні Богослужіння

17.03.2020, 12:25
У зв’язку з коронавірусом УПЦ США проводитиме тільки недільні Богослужіння - фото 1
УПЦ у США оприлюднила нові правила щодо проведення Богослужінь у зв’язку з поширенням коронавірусу.

УПЦ США оприлюднила нові правила щодо проведення Богослужінь у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Священнослужителі, зокрема, рекомендують тимчасово призупинити Богослужіння, окрім недільних, а людям похилого віку утриматися від відвідин церкви.

Про це йдеться у спеціальному звернені єпископату УПЦ у США.

Пропонуємо основні пункти документу:

«1. Ми наголошуємо, що ВСІ літургійні богослужіння в наших парафіяльних громадах, окрім Недільної Божественної Літургії, повинні бути призупинені до подальшого повідомлення. Ми наголошуємо нашому відданому духовенству звершувати Божественну Літургію у неділю вранці, без хору, але за участю принаймні псаломщика чи дяка. Євхаристія ПОВИННА звершуватися "за всіх і за все" під час цієї страшної кризи. Ми не будемо закривати двері наших парафіяльних церков перед нашими вірними, які бажають брати участь у Літургії, але кількість людей та обмеження відстані між ними не менше шести футів повинні дотримуватися відповідно до обмежень встановлених федеральними, державними та місцевими органами влади та Відділом Контролю Захворювань (CDC).

Однак ми наголошуємо, щоб ВСІ наші вірні віком старші 65 років повністю утримувалися від відвідування своїх парафіяльних церков, оскільки вони є найбільш вразливими та чутливими до пандемії вірусу. Далі стосовно всіх інших вірних, ми більше не можемо рекомендувати “тим, хто не проявляють жодних симптомів, продовжувати збиратися для богослужінь”. РИЗИК САМОМУ “ВИЗНАЧАТИ” ХВОРОБУ ТА СИМПТОМИ ВІРУСА, ГРИП ЧИ ПРОСТУДИ – НАВІТЬ І ІЄРАРХАМ – Є НЕ ТОЧНІ У БАГАТЬОХ ВИПАДКАХ. Ми відмінили всі заплановані відвідини парафій у продовж усієї пандемічної кризи, щоб вірні не були зобов'язані своєю присутністю для того, щоб вітати своїх ієрархів.

2. Ми розуміємо, що багато наших вірних стурбовані тим, що не зможуть регулярно приступати до Святої Євхаристії - Тіла і Крові Господа нашого - у Святому Причасті. Ми ніколи не повинні сумніватися у Довготерпеливості Господа, яке перевищує все, що ми можемо збагнути, стосовно таких кризових обставин як зараз. Ми, звичайно, духовно не постраждаємо від вимушеної відсутності у спільному служінні та Євхаристії у час тривалості кризи. Будь ласка, залишайтеся вдома на карантині для власного захисту та захисту інших.

3. Як ми вже заявляли раніше нашому духовенству, вони повинні бути найбільш уважними та вбачати, що потрібно в житті їхніх вірних синів і дочок. Будьте з ними. Будьте готові відвідати їх із Святими Тайнами, коли це буде необхідно, але будьте обережні виконуючи це, щоб захистити і себе і цих духовних дітей. Ми продовжуємо інтенсивно наполягати на тому, щоб ви дійсно ОЗНАЙОМИЛИСЯ З ВКАЗІВКАМИ ВІДДІЛУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я (www.cdc.gov) І МОГЛИ ДАВАТИ НАСТАНОВИ ВАШИМ ПАРАФІЯНАМ.

Нам прикро за те, що необхідним кроком мусять бути ці вказівки вам, дорогі брати і сестри. Це настільки неймовірно суперечливо і протилежно до всього, хто ми є, і всього, що ми коли-небудь робили в своєму духовному провідництві нашої Святої Української Православної Церкви США та Діаспори. Протягом минулих десятиліть, століть і тисячоліть швидкість спілкування та подання інформації про такі жахливі небезпеки, як нинішня Пандемія Коронавірусу/COVID-19, залишалася б невідомою роками і навіть після її закінчення. Можливо, це благословення, дано нам Богом у Святій Тройці, щоб збагнути те, з чим ми сьогодні стикаємось. Нехай кожен робить все можливе, щоб не заразитися вірусом, і так само важливо, щоб не бути особистостями, які його розповсюджують, адже він передається при тісному контакті з іншими. Нам потрібне спілкування один з одним, але ці спілкування повинні бути зроблені в наш час безособово через телефон, відеоконференції та інші засоби спілкування. Ми не можемо сумлінно зарекомендувати чи сильно покладатися на визначні версії соціальних мереж, тому що досить непристойні, неточні та обманливі речі ми зауважуємо. Однак ми знаємо про деякі хороші можливості наших парафій показувати богослужіння в прямому ефірі. Звертайтеся до своєї місцевої парафії чи до сусідніх парафій, щоб знати, як це робити».