• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ МП запідозрив доктора Комаровського у співпраці з Порошенком через коронавірус і хресний хід...

Митрополит УПЦ МП запідозрив доктора Комаровського у співпраці з Порошенком через коронавірус і хресний хід

15.03.2020, 14:34
Митрополит УПЦ МП запідозрив доктора Комаровського у співпраці з Порошенком через коронавірус і хресний хід - фото 1
В УПЦ Московського Патріархату обурилися заявою педіатра-шоумена Євгена Комаровського, який розкритикував хресний хід проти коронавірусу у Вінниці.

В УПЦ Московського Патріархату обурилися заявою педіатра-шоумена Євгена Комаровського, який розкритикував хресну ходу проти коронавірусу у Вінниці. Про це повідомляє Главком.

Нагадаємо, 8 березня у Вінниці відбулася багатотисячна хресна хода віруючих осередку Московської церкви в Україні на честь Торжества Православ’я. Мета ходи – перемогти хвороби, зокрема і коронавірус.

На подію, зокрема, відреагував лікар Комаровський.

«У Вінниці провели хресний хід, направлений на торжество Православ’я і боротьбу з коронавірусом. Разом зібралися сім тисяч людей і показали всім, як треба проводити протиепідемічні заходи. Не дивно, що в Україні лише один (станом на 11 березня 2020 року — ред.) випадок. На думку більшості наших експертів, перетинаючи кордон з країною, коронавірус перетворюється на ГРВІ», — сказав Комаровський.

Митрополит Вінницький УПЦ МП Варсонофій у відповідь каже, що раніше поважав думку Комаровського, але після його звернення ставлення до нього змінилось.

«Ви з сарказмом смієтеся над нашими молитвами, нашим хресним ходом, висміюєте тисячі православних людей, які йдуть проти коронавірусу. Але спочатку вам варто було б подивитися, що в історії Православ'я такі хресні ходи проводяться щороку у кожному місті», — говорить у своєму зверненні Варсонофій.

Архиєрей УПЦ МП розповів, що релігійна акція була узгоджена з міською владою, і її проводили перед забороною Кабміну проводити багатолюдні заходи.

Поза тим, митрополит Варсонофій побачив у діях лікаря політичний підтекст, зокрема, підступні дії Петра Порошенка та «журналістів з його пулу».

Я бачу, що Ви підключились політично, підтримуючи Порошенка і його пул журналістів, які ополчилися на хресну ходу, - заявив архиєрей УПЦ МП, звертаючись до доктора. – Розумію чому! Тому що Порошенко власне у Вінниці мав особливе відношення до нової структури ПЦУ і не хотів, щоби пройшовся хресний хід містом Вінницею, тому що у прихильників ПЦУ немає людей, у них порожні храми, вони не можуть зібрати стільки людей, тому вони боялися і не хотіли допустити хресний хід. Я розумію тих журналістів, які входять у пул Порошенка і які по всій Україні очорнювали хресний хід, але я не розумію Вас як лікаря, чому Ви підключилися до цієї акції… Я був кращої думки про Вас».

Нагадаємо, у Московській Церкві в Україні заявили, що вживатимуть заходів обережності і протиепідеміологічної безпеки у зв’язку з поширенням коронавірусу.