• Головна
  • Новини
  • Церемонію запалення Благодатного вогню у Єрусалимі можуть скасувати через коронавірус...

Церемонію запалення Благодатного вогню у Єрусалимі можуть скасувати через коронавірус

15.03.2020, 13:36
Церемонію запалення Благодатного вогню у Єрусалимі можуть скасувати через коронавірус - фото 1
Заходи, що вживаються ізраїльською владою для запобігання поширенню коронавіруса, можуть поставити під загрозу церемонію сходження Благодатного вогню в єрусалимському Храмі Воскресіння (Гробу Господнього) напередодні Великодня,

Заходи, що вживаються ізраїльською владою для запобігання поширенню коронавіруса, можуть поставити під загрозу церемонію сходження Благодатного вогню в єрусалимському Храмі Воскресіння (Гробу Господнього) напередодні Великодня, повідомляє "Портал-Credo.Ru" з посиланням на РІА Новини.

За словами співрозмовника агентства, 10 березня в поліції Ізраїлю мала відбутися нарада, присвячена організації церемонії сходження Благодатного вогню, на яку прибувають десятки тисяч християнських паломників з різних країн. Однак нараду було скасовано у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса. На думку джерела, сама церемонія, пов'язана з Благодатним вогнем, може потрапити під заборону через заходи, прийняті для стримування поширення COVID-19.

Як заявили в поліції Ізраїлю, рішення щодо церемонії сходження Благодатного вогню у Велику Суботу в єрусалимському Храмі Гробу Господнього поки не прийнято.

"Згідно з існуючими правилами, заходи, на які приходить 5 тисяч учасників і більше, скасовані. Ці обмеження діють до 23 березня, подивимося, що буде далі", - повідомив офіційний представник поліції Ізраїлю Михайло Зінгерман.