• Головна
  • Новини
  • У Львові відбулася перша робоча зустріч Координаційної ради з відзначення 155-ліття митрополита Андрея Шептицького...

У Львові відбулася перша робоча зустріч Координаційної ради з відзначення 155-ліття митрополита Андрея Шептицького

06.03.2020, 10:23
У Львові відбулася перша робоча зустріч Координаційної ради з відзначення 155-ліття митрополита Андрея Шептицького - фото 1
У Львові на Святорській горі 4 березня відбулася перша робоча зустріч Координаційної ради Львівської архиєпархії із відзначення 155-ої річниці від Дня народження Праведного митрополита Андрея Шептицького.

У Львові на Святорській горі 4 березня відбулася перша робоча зустріч Координаційної ради Львівської архиєпархії із відзначення 155-ої річниці від Дня народження Праведного митрополита Андрея Шептицького. Про це повідомляє сайт Синоду єпископів УГКЦ.

Зібрання розпочалося молитвою й вітальним словом владики Володимира Груци, єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, у якому він подякував усім присутнім за бажання працювати для популяризації особи митрополита Андрея Шептицького, а також побажав усім гарного настрою і Божого благословення для плідної праці у цьому напрямку.

Єромонах Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії, представив присутнім Декрет митрополита Ігоря Возьняка про призначення його відповідальним за координацію заходів у Львівській архиєпархії.

Окремо отець Юстин наголосив на тому, що сьогодні відбувається зустріч координаційної ради, а не оргкомітету, позаяк оргкомітет передбачає встановлення відповідальності та структур фонду. Рада створюється для того, щоб належним чином модерувати усі заходи, які відбуваються на церковному і державному рівнях. Львівщина займає особливе місце, оскільки митрополит Андрей тут народився і провів більшу частину свого життя у митрополичому служінні.

«Важливо, що його мощі спочивають саме у крипті архикатедрального собору Св. Юра, що не є маловажним і про що багато людей не знає. Наперед вдячні вам за присутність і усі заходи, які будете проводити продовж року», — зазначив священник.

Відтак свої пропозиції представили представники міської, обласної та районної рад. Участь у зустрічі взяла п. Христина Береговська, начальниця управління культури Львівської міської ради.

Серед запланованих заходів: створення онлайн-ресурсу з пастирськими посланнями митрополита Андрея Шептицького, друк біографії Андрея Шептицького для шкіл Львівської області, тематичні заходи у бібліотеках, музеях, театрах Львова. Популяризація на Львівському радіо, телебаченні і сітілайтах. Зокрема, цього року передбачене відкриття Музею митрополита Андрея Шептицького. Детальна програма буде опрацьована й представлена згодом.

На завершення зустрічі усі присутні помолилися у крипті собору Святого Юра перед домовиною Праведного митрополита Андрея Шептицького.