• Головна
  • Новини
  • У храмах Львова будуть антисептики для рук та інформуватимуть як вберегтися від вірусів...

У храмах Львова будуть антисептики для рук та інформуватимуть як вберегтися від вірусів

05.03.2020, 14:42
У храмах Львова  будуть антисептики для рук та інформуватимуть як вберегтися від вірусів - фото 1
У Львові 5 березня відбулося позачергове засідання Ради церков Львова, до якої входять представники усіх християнських конфесій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів капелан ЛМР, працівник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк.

У Львові 5 березня відбулося позачергове засідання Ради церков Львова, до якої входять представники усіх християнських конфесій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів капелан ЛМР, працівник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк.

pavlodrozdyak.jpg

На позачерговому засіданні ради церков Львова обговорили заходи з інформування населення про боротьбу з вірусними інфекціями.

«Люди щонеділі є у церкві, приступають до Таїн Сповіді, Євхаристії. Виникає багато дискусійних, зокрема етичних питань. В УГКЦ є чіткі правила, що хто приступає до Причастя, не облизує ложиці. Це наголошується. Тому наступного тижня у вівторок начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб проведе з усіма священниками львівської архиєпархії інформативну роботу і розповість, як вони мають допомогти людям вберегти себе від того чи іншого вірусу», – каже Павло Дроздяк.

Він додав, що Церкви розглядають питання закупівлі антисептиків для храмів та готові інформувати людей, як вберегтися від вірусів, розмістити інформаційні оголошення.

 «Найкращим рупором сьогодні є Церква, тому ми розуміємо, що священники мають інформувати вірних щодо заходів безпеки від поширення будь-якого вірусу», – говорить священник.