• Головна
  • Новини
  • Капелан Майдану о. Михайло Димид написав книгу «Богослов’я свободи: українська версія»...

Капелан Майдану о. Михайло Димид написав книгу «Богослов’я свободи: українська версія»

11.02.2020, 11:34
Капелан Майдану о. Михайло Димид написав книгу «Богослов’я свободи: українська версія» - фото 1
Нова книга о. Михайла Димида «Богослов’я свободи: українська версія» презентує читачеві богословський аналіз подій Революції гідності та її наслідків для українського суспільства.

Нова книга о. Михайла Димида «Богослов’я свободи: українська версія» презентує читачеві богословський аналіз подій Революції гідності та її наслідків для українського суспільства. Про це повідомили на Богословському факультеті УКУ.

Революція гідності стала місцем народження нової України й українського богослов’я свободи, яке «тут і тепер» відповідає на інтелектуальні та духовні запити людини. Майдан 2013–2014 року розглядається не лише як важлива суспільно-політична подія, бо ж він, крім того, сформував духовний простір, який вплинув на суспільство та Церкву.

Важливою темою в книзі є осмислення зв’язку між громадянським суспільством і духовною спільнотою, яка зародилася на Майдані. Християнська спільнота Майдану була прикладом живої Церкви, яка є надконфесійною, відкритою та тісно пов’язаною з традицією Київської Церкви. Артикулюючи нове для українського контексту богослов’я, що з’явилося під час Революції гідності, автор показує його спрямованість у майбутнє та зв’язок із подібними тенденціями у світі, що дозволяє такому богослов’ю стати важливим рушієм змін у пострадянському суспільстві. Автор формулює власну версію богослов’я Майдану, яка опирається на концепт свободи та сприяє діалогу між усіма гілками християнства, а також із представниками інших релігій в Україні.

Книга «Богослов’я свободи: українська версія» вийшла у світ  за сприяння та підтримки Благодійному фонду «Повір у себе» і видавництву УКУ. Дизайн обкладинки розробила Іванка Димид.