• Головна
  • Новини
  • У Патріарха РПЦ Кирила помітили ще один розкішний годинник...

У Патріарха РПЦ Кирила помітили ще один розкішний годинник

09.02.2020, 11:59
У Патріарха РПЦ Кирила помітили ще один розкішний годинник - фото 1

Вісім років тому це був годинник за 39 тисяч доларів, тоді підроблена фотографія з прикрасою завдала клопоту Предстоятелю РПЦ. Цього року це годинник вартістю 16 тисяч доларів. Фотографія, на якій був помічений годинник Патріарха Кирила, тепер з’явилася на сайті новин, що критикує Кремль,

Вісім років тому це був годинник за 39 тисяч доларів, тоді підроблена фотографія з прикрасою завдала клопоту Предстоятелю РПЦ. Цього року це годинник вартістю 16 тисяч доларів. Фотографія, на якій був помічений годинник Патріарха Кирила, тепер з’явилася на сайті новин, що критикує Кремль, повідомляє Радіо Свобода.

Пристрасть Патріарха Кирила до годинників – це не головний скандал для РПЦ, принаймні, поки що.

Остання серія ганебних заголовків новин особливо підкреслює багаті смаки впливових політичних, релігійних та інших діячів Росії.

Годинник на зап'ясті Патріарха Кирила помітили «Відкриті Медіа», російськомовна інформаційна організація, яку фінансує колишній нафтовий магнат у вигнанні Михайло Ходорковський. Після помилування Володимиром Путіним та втечі Ходорковського з Росії, бізнесмен стає дедалі більш відкритим та різким критиком Путіна.

На фотографії, опублікованій у січні 2018 року, Предстоятеля РПЦ помітили на заході у верхній палаті російського парламенту, який, ймовірно, був присвячений святу православного Різдва. Патріарх сидів поруч із главою Ради Федерації Валентиною Матвієнко.

Коли першоєрарх зняв окуляри, на його лівому зап'ясті помітили годинник.

У своєму свіжому звіті, опублікованому 5 лютого, «Відкриті Медіа» зазначили, що це годинник моделі Ulysse Nardin Dual Time 42 міліметри, вартістю близько 16 тисяч доларів.

Станом на 6 лютого представники РПЦ публічно не прокоментували новину.

На електронний лист, який надіслало Радіо Свобода московській прес-службі Російської Церкви, теж не відповіли.

Пристрасть Патріарха до наручних годинників була в центрі уваги ще в 2009 році. Тоді на офіційному сайті Церкви опублікували фотографію, на якій Патріарх Кирил сидить за відполірованим дерев'яним столом з коштовним годинником на лівому зап'ясті.

Спостережливі блогери визначили, що це швейцарський годинник Breguet вартістю близько 39 тисяч доларів. Корпус годинника, як повідомляється, був зроблений з білого золота, а ремінець з крокодилової шкіри. Тоді ж представники Церкви пояснили, що годинник був подарунком багатого парафіянина.

Патріарх Кирило сказав, що ніколи годинник не носив.


Через три роки ця ж фотографія з’явилася на веб-сайті Церкви, але годинник «замалювали». Проте блогери звернули увагу на те, що відзеркалення годинника все ще видно у відполірованому столі.

У РПЦ змушені були вибачитися, назвавши спробу приховати годинник «дурною помилкою».