• Головна
  • Новини
  • Прихильники Московського Патріархату написали заяву у поліцію на адвокатку, яка захищає ПЦУ...

Прихильники Московського Патріархату написали заяву у поліцію на адвокатку, яка захищає ПЦУ

17.01.2020, 12:07
Прихильники Московського Патріархату написали заяву у поліцію на адвокатку, яка захищає ПЦУ - фото 1
У Вінниці Прихильники Московського Патріархату написали заяву у поліцію на адвоката Сніжану Чубенко, яка веде справи щодо перереєстрації громад до ПЦУ. Прибічники УПЦ МП також хочуть позбавити її адвокатського свідоцтва.

У Вінниці Прихильники Московського Патріархату написали заяву в поліцію на адвоката Сніжану Чубенко, яка веде справи щодо перереєстрації громад до ПЦУ. Прибічники УПЦ МП також хочуть позбавити її адвокатського свідоцтва.

Про це Чубенко розповіла у коментарі Релігійній правді.

“Станом на сьогодні Московський Патріархат організував “гоніння на відьом”. До числа “відьом” внесли і мене. Подали дві заяви в поліцію, що я є злочинницею, бо я не люблю Московський Патріархат. І вони зовсім не Московський Патріархат, вони є Українська Церква, тому я зобов’язана їх любити”, – повідомила адвокат.

Також прибічники УПЦ МП подали на Чубенко скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів (КДК), щоб у неї забрали адвокатське свідоцтво:

”Бо я не люблю поліцію, кажу, що вони корумповані і неправильно діють, у тому числі щодо Московського Патріархату, а це – розпалювання міжконфесійної ворожнечі”.

“На їхню думку, я маю ставитися однаково і до одної, і до іншої Церкви і не маю права захищати Православну Церкву України”, – додала Чубенко.

Засідання КДК має відбутися вже сьогодні об 11 годині.