• Головна
  • Новини
  • День гідності та свободи у Києві розпочнеться та завершиться молитвами за героїв Небесної сотні...

День гідності та свободи у Києві розпочнеться та завершиться молитвами за героїв Небесної сотні

20.11.2019, 11:45
День гідності та свободи у Києві розпочнеться та завершиться молитвами за героїв Небесної сотні - фото 1
У Києві оприлюднили програму заходів до Дня гідності та свободи. Як передає УНІАН, про заплановані з нагоди річниці заходи на прес-конференції повідомила завідувач відділу розвитку та комунікацій Національного музею Революції гідності Катерина Зайцева.

У Києві оприлюднили програму заходів до Дня гідності та свободи. Як передає УНІАН, про заплановані з нагоди річниці заходи на прес-конференції повідомила завідувач відділу розвитку та комунікацій Національного музею Революції гідності Катерина Зайцева.

За її словами, 17 листопада стартувала інформаційна кампанія під гаслом "Вільні творити майбутнє", спрямована на те, щоб об'єднати українське суспільство.

"Найбільше заходів буде саме 21 листопада. Почнеться все біля каплички (каплиця на алеї Героїв Небесної сотні в екуменічному храмі архистратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ - УНІАН), де відбудеться поминальний молебен і покладання квітів.

На 21 листопада заплановано два молебні - один відбудеться о 10.00, другий - о 18.00. Ввечері, окрім покладання квітів, буде запалення лампадок, тож почнемо і завершимо фактично з молитвами за героями Небесної сотні", - сказала Зайцева.

Також 21 листопада з 10.00 до 19.00 в інформаційно-виставковому центрі музею Майдану на другому поверсі Будинку профспілок можна буде замовити екскурсії місцями Революції гідності у центральній частині Києва.

"Одна з наймасштабніших подій 21 листопада - відкриття виставкового простору на місці будівництва Музею Революції гідності під назвою "М3 (в кубі - ред): Майдан, Меморіал, Музей. Це виставка під відкритим небом на котловані, де має постати музей... Запрошуємо всіх на відкриття о 17.00", - повідомила представниця музею.

Як наголосила Зайцева, надалі виставковий простір діятиме як інформаційний та як культурно-освітній, адже там впродовж року відбуватимуться різноманітні події та зустрічі.

За даними із сайту музею, 21 листопада заплановані також наступні заходи: о 12.00 паралельно у Нью-Йорку (мистецький центр “Вайт Бокс”) та у Києві (інформаційно-виставковий простір музею) відбудеться відкриття мистецького проекту українсько-американської художниці Олі Родняк під назвою "Метемпсихоз", який діятиме до 15 березня 2020 року.

О 14.00 у колонній залі КМДА заплановано показ фільму "Київ незламний" за участі режисера Філа Стронґмена, фотографа Володимира Шуваєва та піаністки і художниці Влади Бучко.

Крім того, до 24 листопада у Музеї української діаспори у Києві триватиме виставка "Нью-Йорк – Іловайськ: Вибір" пам'яті Марка Паславського.

За словами Зайцевої, присвячені Дню гідності та свободи заходи заплановані й в інших містах України. Так, о 16.00 21 листопада у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкриється виставка "Шлях свободи. 5 років війни у плакатах Нікіти Тітова" (триватиме до 17 грудня), до 20 грудня у колегіумі Українського Католицького Університету у Львові проходитиме виставка актуального плаката "‎Не замість зброї" Миколи Гончарова, а до 22 грудня - виставковий проект "Майдан: простір творчості" у Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішні (Полтавщина). У музеї наголошують, що для відвідування всіх заходів необхідно пройти реєстрацію на їхньому сайті.