• Головна
  • Новини
  • Монахині та віряни Флорівського монастиря УПЦ МП розсварилися через котів...

Монахині та віряни Флорівського монастиря УПЦ МП розсварилися через котів

15.11.2019, 11:04
Монахині та віряни Флорівського монастиря УПЦ МП розсварилися через котів - фото 1

У Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі УПЦ Московського Патріархату в Києві виникли суперечки через котиків - нова настоятелька розпорядилася позбутися великої кількості тварин в обителі, проте не з усіма черницями та парафіянами знайшла взаєморозуміння.

У Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі УПЦ Московського Патріархату в Києві виникли суперечки через котиків - нова настоятелька розпорядилася позбутися великої кількості тварин в обителі, проте не з усіма черницями та парафіянами знайшла взаєморозуміння.

Конфлікт вилився за межі Київської єпархії, повідомляє портал "Релігія в Україні".

"З Києва прийшли жахливі вісті. У Флорівському монастирі, що на Подолі, виганяють на вулицю всіх кішок! - пише 14 листопада в Фейсбуці Олександр Диков, співробітник Місіонерського відділу Московської єпархії РПЦ. - Там змінилося начальство, стара ігуменя, що кілька десятиліть керувала монастирем, померла. У цій обителі існували традиції милосердя. Черниці рятували, годували і прилаштовували безліч кішок, а ось тепер тварини стали не потрібні, тому їх викидають геть. Як мені написали, одного старого кота вже розірвали собаки, інших також чекає така ж доля ... Будь ласка, рятуйте тварин! Пам'ятайте, брати і сестри, що захист природи і тварин, милосердя і любов - прямий обов'язок, зазначений Господом кожному християнинові ".

"Котів дійсно виганяють, - пише киянка Олеся Застава, навіть відкрила рубрику" Монастирські котики ". - Матушка на фото, саме та черниця, що дбала про тварин. Вона вже покинула монастир. Залишилося два кота хлопчика до року, кошеня-дівчинка і п'ять -шість старих кішок. Дзвонити за котиками 068 363 66 54, 050 383 10 73 Наталія ".

Насельницею монастиря, про яку йде мова, є матінка Тавифа. Разом з нею змушені йти і коти.

Читачі почали активний репост повідомлень. Думка спостерігачів розділилося: одні обурюються "самодурством і жорстокосердістю" керівництва обителі, інші захищають монастир, тому що "це місце не для притулку тварин у такій кількості".

"Коти в Флорівці завжди були візитною карткою монастиря: заходиш - і душа радіє, що є чи не єдиним в Києві притулоком доброти і людяності! І кошти завжди парафіяни залишали саме котикам на їжу і лікування! І пухнастики виглядали завжди доглянутими і задоволеними !!! як можна вплинути, втрутитися громаді, парафіянам? ", - запитує Наталія Писарець.

Їй підтакує інша жаліслива прихожанка: "В монастирі завжди жили приголомшливої краси надзвичайні мудрі коти, візьміть кошеня він чудовий і принесе щастя".

"Хто їм мишей ловитиме? Навіть в Ермітажі є штатні коти", - каже інша.

Минулої неділі кореспондент порталу "Релігія в Україні" побував у Флорівському монастирі. Напередодні Богослужіння біля воріт монастиря сиділа черниця, яка тримала кошеня і співуче благала прихожан забрати його.

На воротах обителі повісили оголошення: "Дорогі брати і сестри! Не підкидайте котиків! Кошенята гарні, ходять на лоток, вікна праворуч за ялинкою, м. Феоктиста 050 840 тисяча двісті двадцять три, 096 9255166, дивіться і забирайте!".