• Головна
  • Новини
  • Триває збір підписів під петицією "Захист християнських цінностей", оприлюдненою на сайті Президента...

Триває збір підписів під петицією "Захист християнських цінностей", оприлюдненою на сайті Президента

25.10.2019, 13:13

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України 28 вересня 2019 року опублікували петицію "Захист християнських цінностей - основа стабільності, розвитку і процвітання України", яка з'явилася у відповідь на іншу петицію, що закликає заборонити пропаганду релігії та викладання християнської етики.

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України 28 вересня 2019 року опублікували петицію "Захист християнських цінностей - основа стабільності, розвитку і процвітання України", яка з'явилася у відповідь на іншу петицію, що закликає  заборонити пропаганду релігії та викладання християнської етики. 

"Вилучення християнських цінностей з життя народу або певної країни негативно відбивається в усіх сферах життя суспільства. Церква канонічно відокремлена від держави, але держава не може бути відокремлена від морально-етичних та духовних цінностей. Про це яскраво свідчить практика: негативний досвід СРСР, Північної Кореї та інших тоталітарних країн. Якщо держава не підтримує фундаментальних християнських цінностей, їй доводиться витрачати більше коштів на протидію корупції, утримання в’язниць, виправних колоній, боротьбу зі злочинністю та соціальними хворобами.

Тож, усі вимоги щодо вилучення християнських цінностей та моральних принципів із різних сфер суспільного життя (освіти, науки, права, культури, економіки) є деструктивними, недемократичними, неконституційними, антигуманними, неприродними та безглуздими. Нехтування християнськими цінностями у власному та суспільному житті зумовить духовно-моральний занепад громадян нашої країни та утворення вакууму, який неодмінно буде заповнено цинізмом, аморальністю, містикою, злочинністю, сексуальним розбещенням молоді, що містять у собі пряму загрозу для національної безпеки України" - йдеться у тексті петиції.

За допомогою цієї петиції автори хочуть привернути увагу наукової, духовної, творчої інтелігенції та всього народу України до проблеми, яка має доленосний вплив для існування та розвитку нашого суспільства.

Авторами петиції є:

Кушерець Василь Іванович.
Член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань.

Бакуменко Олександр Данилович.
Голова Правління «Українського фонду культури імені Бориса Олійника»,
письменник-академік, лауреат Державної премії ім. Богдана Хмельницького та лауреат багатьох вітчизняних і міжнародних літературних премій.

Удовиченко Володимир Петрович.
Президент ВГО «Клуб мерів», Почесний член Конгресу місцевих і регіональних влад Європи, доктор економічних наук, професор, Академік Української екологічної та Муніципальної Академій.

Наразі петиція набрала 5516 із 25 000 голосів. До кінця збору підписів залишилося 65 днів. 

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/74484