У Рівному заборонять рекламу Хеловіну

25.10.2019, 10:03
У Рівному заборонять рекламу Хеловіну - фото 1
Депутати Рівненської міської ради рекомендували заборонити рекламу свята Хеловін та відзначення його в системі закладів освіти Рівного.

Депутати Рівненської міської ради рекомендували заборонити рекламу свята Хеловін та відзначення його в системі закладів освіти Рівного. Про це повідомляє UA: Рівне.

Ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської Олександр Третяк з трибуни зачитав звернення, яке доручили йому озвучити голови всіх християнських конфесій міста. Причина – реклама Хеловіну одним із торгових центрів.

– На рекламних площинах міста – зображення дівчини із порізаними венами на зап’ястях рук та закривавлене обличчя. Вважаємо, що така реклама порушує Закон України «Про рекламу». Зокрема статті 7, 8 та 20. Як представники різних церковних інституцій нашого міста, вважаємо, що така реклама наносить шкоду для мешканців нашого міста, зокрема дітей та молоді, адже це, по суті – пряма пропаганда суїциду та насилля. В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною, – сказав виступаючий від імені Церков.

Олександр Третяк закликав депутатів зобов’язати суб’єктів господарювання, які розповсюджують таку рекламу, вжити заходів для приведення її у відповідність до законодавства. Крім того – заборонити відзначення цього свята в системі закладів освіти Рівного, а також створити комісію для контролю за дотримання норм законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

Мер Рівного запропонував депутатам створити редакційну комісію, аби узгодити текст звернення.

У підсумку це питання розглянули передостаннім на засіданні та прийняли рішення, де до слова «заборонити» додали «рекомендувати», оскільки прямої заборони вжити не можуть.

«За» проголосувало 26, не голосувало двоє обранців.

Найближчим часом це рішення мають направити суб’єктам господарювання, до яких є претензії.