• Головна
  • Новини
  • В УПЦ МП відреклися від акції своїх вірян під офісом Зеленського...

В УПЦ МП відреклися від акції своїх вірян під офісом Зеленського

22.10.2019, 10:33
В УПЦ МП відреклися від акції своїх вірян під офісом Зеленського - фото 1
Напередодні анонсованої на 22 жовтня вірянами УПЦ МП акції протесту біля офісу президента України заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоєрей Миколай Данилевич оприлюднив допис про те, що ця акція не є санкціонована Церквою.

Напередодні анонсованої на 22 жовтня вірянами УПЦ МП акції протесту біля офісу президента України заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоєрей Миколай Данилевич оприлюднив допис про те, що ця акція не є санкціонована Церквою, повідомляє "Релігія в Україні".

"З приводу інформації про те, що 22 жовтня влаштовується якесь молитовне стояння віруючих УПЦ біля Адміністрації Президента, хотів би сказати наступне, – пише о. Миколай Данилевич. – До Київської Митрополії УПЦ ніхто не звертався за благословенням на проведення такої акції і Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій також не давав благословення на подібну акцію. Окрім того, в соцмережах поширюється посилання на трьох митрополитів УПЦ, з благословення яких нібито має відбутися ця акція. З Київської Митрополії зв'язувалися зі згаданими владиками, які повідомили, що не давали жодного благословення на цю акцію і не мають до неї жодного відношення. І це є очевидним, адже якби ця акція виражала позицію Церкви чи носила загальноцерковний характер, то обов'язково мала б погоджуватися з Предстоятелем. Таким чином, підсумовуючи, слід сказати, що УПЦ не має жодного відношення до цієї акції, не давала благословення на її проведення і не несе за неї жодної відповідальності".

В Одеській єпархії Московського Патріархату теж відмежувалися від акцій проти Зеленського.

«Єпархіальне управління Одеської єпархії Української Православної Церкви офіційно заявляє, що жодних дозволів і благословень на проведення цієї акції митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел не давав", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що анонси акції протесту ширилися минулого тижня в соціальних мережах вірян УПЦ МП, при цьому вказувалося на підтримку акції з боку трьох митрополитів УПЦ (МП) – Одеського, Дніпропетровського і Почаєвського.

Раніше, у липні цього року, віряни пікетували офіс президента Зеленського, протестуючи проти Державної служби етнополітики та свободи совісті, бо там, на їх думку, працюють "вороги народу". Протест вірян транслював офіційний сайт УПЦ (МП).