• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП відмовляється звільняти приміщення садочку у Франківську...

УПЦ МП відмовляється звільняти приміщення садочку у Франківську

19.10.2019, 10:05
УПЦ Московського Патріархату подасть касаційну скаргу на рішення Західного апеляційного господарського суду, яке зобов'язує церкву звільнити приміщення по вулиці Чорновола, 6 та 6Б в Івано-Франківську.

УПЦ Московського Патріархату подасть касаційну скаргу на рішення Західного апеляційного господарського суду, яке зобов'язує церкву звільнити приміщення по вулиці Чорновола, 6 та 6Б в Івано-Франківську. Про це повідомляє видання Курс.

15 жовтня Західний апеляційний господарський суд зобов’язав Українську Православну Церкву Московського Патріархату) звільнити приміщення за адресою Чорновола, 6 і 6Б у Франківську.

Церква з рішенням апеляційного суду не погоджується і вважає, що рішення Господарського суду Івано-Франківської області, яке оскаржувалось виконавчим комітетом, є законним та обґрунтованим.

Прес-служба єпархії повідомляє, що відповідач подасть касаційну скаргу на постанову Західного апеляційного господарського суду від 15 жовтня.

Як РІСУ інформувала, звільнення УПЦ (МП) приміщення садочка на Чорновола, 6 в Івано-Франківську міська рада Івано-Франківська домагається ще з 2016 року. З того часу тривала судова тяганина, яка доходила до Вищого господарського суду. Завершувалися всі процеси для міської влади безрезультатно. Хоча власним рішенням міськрада все ж намагалася змінити ситуацію, вчергове звертаючись до судових інстанцій. Були заяви також і від УПЦ (МП).