• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ освятив у Маріуполі каплицю в пам’ять про загиблих правоохоронців...

Предстоятель ПЦУ освятив у Маріуполі каплицю в пам’ять про загиблих правоохоронців

09.10.2019, 11:33
Предстоятель ПЦУ освятив у Маріуполі каплицю в пам’ять про загиблих правоохоронців - фото 1
У Маріуполі Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній 8 жовня освятив храм-каплицю архистратига Божого Михаїла на території Головного управління Національної поліції Донецької області.

У Маріуполі Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній 8 жовня освятив храм-каплицю архистратига Божого Михаїла на території Головного управління Національної поліції Донецької області.

Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю співслужили архиєпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, запрошене та місцеве духовенство.

Цей храм буде нагадувати про тих, хто вже відійшов у вічність, і наш обов’язок згадувати їх у своїх молитвах. Бо вони звершили справжній подвиг і проявили найвищу любов – віддали за нас із вами власні життя. Їхній героїчний подвиг надихає нас на подальшу, найперше, духовну боротьбу, а також – на боротьбу за збереження територіальної цілісності України. І кожен із вас тепер матиме можливість у нелегкий час певних випробувань у житті почерпнути у храмі ту духовну підтримку, якої усі ми з вами потребуємо», – сказав Митрополит Епіфаній.

Предстоятель нагадав також про важливість отримання духовної незалежності українською Церквою, якої ми прагнули впродовж усієї тисячолітньої історії.

«Духовна незалежність є дуже важливою для того, щоб зберегти нашу державу єдиною, бо Церква є тою духовною основою, на якій ми далі будемо розбудовувати свою незалежну, сильну Україну. Якщо ми будемо наполегливо, кожен на своєму місці, трудитися і виконувати те, що доручив нам Бог, ми побачимо, як світ навколо нас преображається, стає кращим».

Предстоятель ПЦУ Епіфаній подякував усім причетним до будівництва каплиці і нагородив орденом святителя Миколая Чудотворця начальника ГУНП в Донецькій області генерала поліції третього рангу Миколу Семенишина, орденом святого архістратига Божого Михаїла II ступеня Олега Ягольника, медаллю за жертовність і любов до України диякона Андрія Мойсеєнка та Благословенною Грамотою з відзнакою Алєксєєнка Павла.