• Головна
  • Новини
  • У Львові презентували книжку Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти» та його першу біографію...

У Львові презентували книжку Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти» та його першу біографію

22.09.2019, 11:20
У Львові презентували книжку Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти» та його першу біографію - фото 1
У Львові 21 вересня під час 26-го BookForum відбулася презентація другого (доповненого) видання книжки Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти», яку видали одразу чотирма мовами: українською, англійською, французькою та російською.

У Львові 21 вересня під час 26-го BookForum відбулася презентація другого (доповненого) видання книжки Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти», яку видали одразу чотирма мовами: українською, англійською, французькою та російською. Також презентували першу біографію кардинала з серії «Видатні українці», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У презентації взяли участь Партіарх Святослав (Шевчук), упорядниця книги Оксана Климончук, редактор Володимир Ільченко та видавець Олександр Красовицький.

«Коли ми почали працювати над цієї книжкою, то самі до кінця не розуміли, що з цього вийде. Цікаво, що десь після другої чи третьої зустрічі Блаженніший Любомир мені сказав: "Ви знаєте, я почав ще уважніше прислухатися до себе і до людей, тобто як ми поводимося"», — розповіла Оксана Климончук.

Вона зазначила, що Блаженніший Любомир завжди шанував та уважно вислуховував кожну людину, яка до нього приходила з якимось питанням.

«Перша офіційна біографія Блаженнішого Любомира написана на основі спілкування з його родичами, а також з людьми, які були близькі з ним, тобто служили, працювали чи навіть жили з ним під одним дахом», — зауважила Оксана Климончук.

Авторка біографії зазначила, що робота над книжкою тривала півроку. Для неї було особистим відкриттям, що в його родині було чимало священників, а родичі передавали любов до України з покоління в покоління.

«Блаженніший Любомир був кобзарем нашого часу. Він, фактично, залишив нам підвалини нової цивілізації — цивілізації Любомира — любові та миру. І я цілком погоджуюся, що ми ще вповні не усвідомили всіх перспектив, які він намалював перед українцями третього тисячоліття», — наголосив Блаженніший Святослав, а також висловив слова вдячності усім тим, хто пам’ятає його видатного попередника.

На його думку, книга «Про гріхи і чесноти» допоможе краще усвідомити велич постаті видатного українця і кардинала.

«Ми всі любили його слухати. Тож я хочу подякувати Оксані Климончук, яка була з ним в різних обставинах життя, бо це та людина, яка ще й почула Блаженнішого Любомира», — підкреслив Глава УГКЦ.