У Києві втретє відзначили День подяки

18.09.2019, 13:33
Третій рік поспіль в центрі Києва масштабно відсвяткували День Подяки. У впродовж дня відбувалися різноманітні заходи в рамках фестивалю PodyakaFest. Захід відбувся за ініціативи протестантських Церков.

Третій рік поспіль в центрі Києва масштабно відсвяткували День Подяки. У впродовж дня відбувалися різноманітні заходи в рамках фестивалю PodyakaFest. Захід відбувся за ініціативи протестантських Церков, інформує «Слово про слово».

Особливе місце у програмі посів фестиваль соціальних проєктів, який складався з чотирьох тематичних локацій: “Дякуємо за здоров’я”, “Дякуємо за сім’ю”, “Дякуємо за свободу”, “Дякуємо за Україну”. На закінчення денної програми організатори провели масштабний флешмоб.

Фіналом стала святкова програма за участю музичних виконавців, оркестру та спільної молитви вдячності. З головної сцени, встановленої біля Київської мерії, виступали лідери протестантських конфесій та іноземні гості, що приїхали на Свято Подяки.

Чудовий букет талановитих християнських виконавців у супроводі оркестру прикрасив вечірню програму Всеукраїнського Дня Подяки.

Як і належить, на свято урожаю старші служителі церков здійснили подячну молитву за хліб, воду і Слово Боже – Біблію, а також за встановлення миру на нашій землі, за владу та сім’ї.

Заключну проповідь сказав старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, який нині головує у Раді Євангельських Протестантських Церков України.

«У нас є тисячі причин, за що дякувати і нема за що нарікати. Бог благословив Україну – більше 70 мільйонів тон зерна зібрали наприкінці року. Вірю, земля дасть ще більше після нинішнього Дня Подяки» – зауважив Михайло Степанович.

Він зробив наголос насамперед на потребі людини у їжі духовній: «Кожен з нас має безсмертну душу, яку звичайним хлібом і водою не задовольниш. На перший план людина має ставити духовні речі. Якби український народ повернувся лицем до Бога, у нас не було би таких катастроф як голодомор, багато інших трагедій. І в цей День Подяки, ми хочемо прославити Бога найперше за Хліб, який зійшов з неба, за Ісуса Христа, сина Божого!» – наголосив старший єпископ.

За словами координатора об’єднання релігійних та громадських організацій “Всеукраїнський Собор” О. Турчинова, святкування Дня подяки стає в Україні доброю традицією.