• Головна
  • Новини
  • «Будемо до кінця боротися за справедливий мир», - Предстоятель ПЦУ зустрівся із бранцями Кремля...

«Будемо до кінця боротися за справедливий мир», - Предстоятель ПЦУ зустрівся із бранцями Кремля

18.09.2019, 12:05
«Будемо до кінця боротися за справедливий мир», - Предстоятель ПЦУ зустрівся із бранцями Кремля - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 17 вересня 2019 року зустрівся зі звільненими нещодавно бранцями Кремля.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 17 вересня 2019 року зустрівся зі звільненими нещодавно бранцями Кремля. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

зустріч.jpeg

До Предстоятеля ПЦУ завітали Володимир Балух з дружиною, Микола Карпюк з родиною, Павло Гриб з батьками, Роман Сущенко, Олександр Кольченко з родиною, Артур Панов, Олексій Сизонович з братом та Євген Панов з родиною.

«Хочу подивитися вам у вічі і подякувати за духовну незламність, адже ви пройшли горнило тяжких випробувань російськими в’язницями», – сказав Митрополит Епіфаній.

Предстоятель Епіфаній обговорив з гостями актуальні питання із суспільного життя та процес визнання Православної Церкви України іншими Помісними Церквами.

Звільнені з російських застінок українці поділилися з Митрополитом перипетіями свого перебування у незаконному ув’язненні. Зокрема, Роман Сущенко розказав про картину «Софія Київська», яку він намалював під час утримання під вартою та свого часу передав у подарунок Його Блаженству.

Відповідаючи на запитання гостей стосовно співпраці Церкви і держави, владика Епіфаній зазначив: «З усіма, хто зацікавлений в тому, щоб Україна була демократичною, сильною і квітучою країною – ми союзники. Ми готові підставити плече державі, і, думаю, держава мала б підставити плече саме Українській Церкві, а не останньому форпосту Путіна в Україні – Московському Патріархату. Вірю, що спільно з владою ми сприятимемо розбудові нашої Батьківщини».

Окрім того, Митрополит Епіфаній зауважив, що українці – волелюбний народ, який не прагне чужого, однак не погодиться на неволю.

«Ми – європейці і ми нескорені, ми будемо до кінця боротися за справедливий мир», – сказав Предстоятель.

Наприкінці зустрічі першоєрарх вручив присутнім пам’ятні подарунки та закликав усіх сприяти добру: «Якщо ми любитимемо і творитимемо добро, то зрештою побачимо, що світ навколо нас справді стає кращим».

Зі свого боку Ігор Гриб, батько звільненого Павла Гриба, подякував Митрополиту Епіфанію за підтримку і сприяння, а також висловив надію на подальшу плідну співпрацю.