• Головна
  • Новини
  • Аваков просить священнослужителів не залучати під час конфліктів сторонніх осіб...

Аваков просить священнослужителів не залучати під час конфліктів сторонніх осіб

18.09.2019, 10:11
Аваков просить священнослужителів не залучати під час конфліктів сторонніх осіб - фото 1
Деякі церковні громади залучають для захисту чи протистояння певні групи. В мене велике прохання — не робіть цього, це призводить до певних ускладнень. Про це під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков, сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Деякі церковні громади залучають для захисту чи протистояння певні групи. В мене велике прохання — не робіть цього, це призводить до певних ускладнень. Про це під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков, сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНН із посиланням на прес-службу МВС.

“Мені дуже не подобається, коли на релігійному ґрунті відбуваються конфлікти. І я хочу зробити все, щоб таких конфліктів не було. Моя позиція: у МВС немає жодних привілеїв для якоїсь Церкви або релігійної організації. Це міністерство буде забезпечувати права кожного”, — сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС також закликав представників релігійних організацій при будь-яких конфліктних ситуаціях не вдаватися до послуг сторонніх осіб.

“Знаю, що деякі церковні громади залучають для захисту чи протистояння певні групи. В мене велике прохання — не робіть цього, це призводить до певних ускладнень. Якщо у вас є підозри, ви від чогось бажаєте захиститися, у вас є МВС. І для нас не має значення, яка це конфесія, або яка це церква, ви маєте дати нам сигнал. Нам треба діяти в рамках існуючого закону”, — зазначив Арсен Аваков.