• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній розповів представникам Світового конгресу українців про процес утвердження ПЦУ...

Митрополит Епіфаній розповів представникам Світового конгресу українців про процес утвердження ПЦУ

12.09.2019, 10:26
Митрополит Епіфаній розповів представникам Світового конгресу українців про процес утвердження ПЦУ - фото 1
Предстоятель Православної Церкви України 11 вересня провів робочу зустріч із представниками Світового конгресу українців

Предстоятель Православної Церкви України 11 вересня провів робочу зустріч із представниками Світового конгресу українців. Про це повідомляє сайт ПЦУ.

До складу делегації, яка завітала до Митрополита Епіфанія, увійшли президент СКУ Павло Ґрод, перший віце-президент СКУ Стефан Романів, третій віце-президент СКУ Андрій Футей та директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Сторони обговорили низку актуальних питань, які становлять коло спільного зацікавлення. Йшлося, зокрема, про розвиток українських осередків в діаспорі та релігійну, міжконфесійну й соціально-економічну ситуацію в Україні.

Також президент Світового конгресу українців поінформував митрополита про результати річних загальних зборів СКУ, які кілька днів тому пройшли в Берліні.

Зі свого боку Предстоятель ПЦУ розповів поважним гостям про процес визнання Православної Церкви України з боку інших помісних Церков та про постійні зусилля Москви як всередині України, так і за її межами, щоб перешкодити цьому.

Окрім того, під час зустрічі було вкотре засвідчене взаємне бажання підтримувати тісну співпрацю задля блага України та українців у всьому світі.