• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ молитовно вшанували 80-ту річницю початку Другої світової війни...

Єпископи УГКЦ молитовно вшанували 80-ту річницю початку Другої світової війни

01.09.2019, 09:55
Єпископи УГКЦ молитовно вшанували 80-ту річницю початку Другої світової війни - фото 1

1 вересня 1939 року нацистська Німеччина напала на Польщу, розв’язавши Другу світову війну. Напередодні вісімдесятої річниці початку війни, єпископи УГКЦ, зібрані у Римі на Синод, молитовно вшанували пам’ять усіх жертв цієї трагедії та помолилися за мир у світі та в Україні.

1 вересня 1939 року нацистська Німеччина напала на Польщу, розв’язавши Другу світову війну. Напередодні вісімдесятої річниці початку війни, єпископи УГКЦ, зібрані у Римі на Синод, молитовно вшанували пам’ять усіх жертв цієї трагедії та помолилися за мир у світі та в Україні.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Перед початком спільної молитви Секретар Синоду єпископів УГКЦ Богдан Дзюрах зазначив: «Сьогодні ми зібралися у цьому храмі, у вічному місті Римі, щоб занести наші соборні молитви за мир в Україні, за припинення війни і за Боже благословення для нашого народу і для усіх страждаючих від насилля і агресії народів світу. Стаємо перед обличчям Божим з свідомістю, що тільки Він може дати нам справжній і тривалий мир, бо Він є єдиним Джерелом миру, Він сам є нашим Миром».

Владика Богдан пригадав слова праведного Андрея Шептицького, сказані ним до своєї пастви у часи війни.

«Він посеред лихоліття Другої світової війни звертався до своєї пастви такими потішаючими словами: „Коли наші людські зусилля здаються даремними, складім у гарячій молитві і покорі всю нашу печаль на Господа, бо Він єдиний може піднести людину і весь нарід з найбільшого приниження, нужди і розвалу до найбільшої потуги і слави… Рятунок не у нас, а в Бозі. Один Всевишній Бог у Своєму милосерді може висушити ті пекельні джерела, з яких на світ виливаються ріки ненависти, а перемученому людству засвітити наново світло Євангелія, світло любови“», — сказав Секретар Синоду.

Молитовне відзначення 80-ої річниці початку Другої світової війни проходило в межах щоденної молитви за мир в Україні о 21:00.

Напередодні, 28 серпня, Папа Франциск на загальній аудієнції на площі святого Петра також згадав про початок Другої світової війни: «Дорогі брати й сестри, першого вересня припадає вісімдесята річниця початку Другої світової війни, що розпочалася німецькою нацистською агресією проти Польщі. В той час, як у Варшаві, Вєлюні та інших містах відбуватимуться поминальні урочистості за участю Глав Держав з усього світу, всі ми молитимемося за мир, аби більше не повторилися породжені ненавистю трагічні події, що принесли лише знищення, страждання та смерть. Молімо Бога, щоби мир панував у серцях людей, у родинах, суспільствах і між народами!»