• Головна
  • Новини
  • Ревізійна комісія виявила пропажу цінної ікони в храмі УПЦ МП...

Ревізійна комісія виявила пропажу цінної ікони в храмі УПЦ МП

21.08.2019, 10:42
Ревізійна комісія виявила пропажу цінної ікони в храмі УПЦ МП - фото 1
У селі Четвертня Маневицького району зі Спасо-Преображенського храму зникла старовинна ікона.

У селі Четвертня Маневицького району зі Спасо-Преображенського храму зникла старовинна ікона.

"Нестачу виявила комплексна ревізійна комісія, яка сьогодні, 20 серпня, переписувала майно цієї пам'ятки архітектури України, що є окрасою Маневицького району Волині", - повідомив у Фейсбуці депутат Волинської обласної ради, колишній перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

За інсайдерською інформацією інтернет-видання "Волинь24", настоятель храму, священник УПЦ (МП) отець Серафим відмовився бути присутнім під час проведення комплексної ревізії.

За попередньою інформацією, у храмі не виявилось ікони Почаївської Божої Матері, пам'ятки українського іконопису по дереву ХІХ століття, розміром 50х70 сантиметрів.

"Чи не тому прихильники "русского міра" вже двічі не допускали ревізійну комісію до храму-святині, чинили шалений спротив законним діям представників державної влади і сьогодні?" - пише депутат.

Як зазначає Олександр Пирожик, поліція забезпечувала правопорядок і доступ ревізійної комісії до опису майна у храмі-пам'ятці старовини.

"Сподіваюся, факт про вчинення злочину буде внесено до ЄРДР і забезпечене належне розслідування цього резонасного випадку. А головне: будуть вжиті вичерпні заходи з пошуку пам'ятки старовини і встановлені винуватці цього злочину", - додає він.