• Головна
  • Новини
  • У Патріаршому соборі УГКЦ відбудеться спецпогашення поштової марки «Собор Святої Софії в Римі»...

У Патріаршому соборі УГКЦ відбудеться спецпогашення поштової марки «Собор Святої Софії в Римі»

20.08.2019, 10:05
У Патріаршому соборі УГКЦ відбудеться спецпогашення поштової марки «Собор Святої Софії в Римі» - фото 1
З нагоди 50-річчя освячення собору Святої Софії в Римі українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» виготовила поштову марку та конверт «Собор Святої Софії в Римі». Дизайн розробили брати Олександр і Сергій Харуки, які є авторами українських банкнот,

З нагоди 50-річчя освячення собору Святої Софії в Римі українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» виготовила поштову марку та конверт «Собор Святої Софії в Римі». Дизайн розробили брати Олександр і Сергій Харуки, які є авторами українських банкнот, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Укрпошта» відзначає найважливіші події, що відбуваються в житті нашої країни, проведенням погашення поштових марок і конвертів, спеціально виготовленим до урочистої дати поштовим штемпелем, який існуватиме тільки один день.

Спецпогашення марок і конвертів – своєрідний внесок «Укрпошти» у відзначення ювілейної дати в історії регіону та її увічнення у предметах філателії.

З нагоди 50-річчя освячення собору Святої Софії в Римі у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ о 12:00 відбудеться урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем поштової марки «Собор Святої Софії в Римі». У святковій церемонії візьме участь о. Марко Семеген, президент товариства «Свята Софія».

Нагадаємо, що «Укрпошта» у 2017 році з метою вшанування пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара, верховного архиєпископа-емерита Української Греко-Католицької Церкви, 5 червня в Києві на Лівобережному поштамті провела спецпогашення спеціальним поштовим штемпелем «Любомир Гузар. 1933–2017».

Довідка:

Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів і марок, випущених із нагоди великих та пам’ятних подій.

Спеціальний поштовий штемпель виготовляє Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» і використовується лише один день. Відмінність від поштових штемпелів стандартного зразка – зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначена назва події і зображений художній малюнок.

Спецпогашення має визначне історичне значення. Саме завдяки йому пам’ять про знаменну дату залишається в історії людства. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займають почесні місця в колекціях філателістів усього світу.