• Головна
  • Новини
  • Пастор капелан з Маріуполя з шістьма синами підкорив Монблан...

Пастор капелан з Маріуполя з шістьма синами підкорив Монблан

14.08.2019, 11:26
Пастор капелан з Маріуполя з шістьма синами підкорив Монблан - фото 1
Пастор, капелан, засновник реабілітаційного центру для безпритульних дітей "Республіка Пілігрим" (Маріуполь) Геннадій Мохненко піднявся зі своїми дітьми на Монблан. Разом з маріупольською родиною йшли п'ятеро супроводжуючих і знімальна група.

Пастор, капелан, засновник реабілітаційного центру для безпритульних дітей "Республіка Пілігрим" (Маріуполь) Геннадій Мохненко піднявся зі своїми дітьми на Монблан.Разом з маріупольською родиною йшли п'ятеро супроводжуючих і знімальна група.

Про це інформує «Дзеркало тижня».

236476.jpg

Прийомний батько 33 сиріт і батько трьох рідних дітей Геннадій Мохненко разом зі своїми дітьми підкорив Монблан. Незважаючи на непрості погодні умови — "божевільний вітер, пекельний холод, божевільні прірви по обидві сторони від крижаної стежки шириною 50 сантиметрів", пастор і шестеро його синів піднялися на найвищу гору Західної Європи, тим самим завершивши кругосвітню подорож в рамках благодійного туру "Світ без сиріт!" Про це Геннадій Мохненко, який нещодавно став героєм фільму "Маріуполь. Український форпост", розповів на своїй сторінці в Facebook.

"Ми живі (але якщо чесно, майже живі)... Шалена втома... Тільки що спустилися з підкореної вершини Європи — Монблан 4 810 м. Подробиці пізніше, їх багато і вони унікальні. Прийду в себе — викладу замітки...

Прапор проекту "Україна — Світ без сиріт!", який проїхав з нами у велотурі навколо земної кулі, піднято вже на шосту вершину світового класу..." — написав Геннадій Мохненко і опублікував кілька десятків фотографій тріумфу альпіністів з Маріуполя.

Довжина підйому склала — 4 810 м, з них 1 км прямовисної вертикальної стіни. Разом з маріупольською родиною йшли п'ятеро супроводжуючих та знімальна група.

Експедиція вирушила з Маріуполя 25 липня, і для хлопчиків, яких їх прийомний батько взяв з собою, подорож по Європі була першою. По дорозі вони зупинялися у одновірців, і експедиція мало не зірвалася:

"Знаєте, що погубило військо Македонського? Комфорт! Наша експедиція була під загрозою зриву... Гостинність наших друзів по дорозі до Альп зашкалювала. Європейський затишок негативно впливав на дух команди. Тому терміново повів усіх в гори! У холодні річки, крижані зливи, на камені та скелі, у вітри і палюче сонце", — з іронією зазначив у подорожніх нотатках пастор.

Для Геннадія Мохненка і його прийомних дітей це вже шоста гірська вершина.

"З закликом до усиновлення дітей ми реалізували безліч радикальних проектів. За спиною підкорені вершини Ельбрусу - 5 642 м, Пік Фрешфельда - 4 000 м, Арарат - 5 137м. Заради дітей-сиріт, щоб їх забирали в сім'ї, ми здійснили навколосвітню подорож на велосипедах, проїхавши 27 000 км.

Експедиція "Світ без сиріт — Монблан 2019!" — черговий заклик не боятися і забирати сиріт з дитячих будинків! Подяка всім, хто з нами в цій мрії..." — написав Геннадій Мохненко на своїй сторінці.