• Головна
  • Новини
  • Московський Патріархат сьогодні пікетуватиме СБУ у Рівному...

Московський Патріархат сьогодні пікетуватиме СБУ у Рівному

05.08.2019, 10:00
Московський Патріархат сьогодні пікетуватиме СБУ у Рівному - фото 1
У Рівному 5 серпня в обласному управлінні СБУ чекають священика Московського Патріархату отця Віктора Земляного.

У Рівному 5 серпня в обласному управлінні СБУ чекають священника Московського Патріархату отця Віктора Земляного.

УПЦ МП тим часом збирає через це мітинг біля стін обласного управління СБУ, що на вулиці Відінській. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Нагадаємо, що священнику з Острога Віктору Земляному вже вручали підозру за двома статтями — 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Майже чотири роки Віктор Земляний очолює відділ з врегулювання релігійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ МП. І робить це доволі успішно. Основним завданням відділу було стримування релігійних громад, які мають намір відмовитися від УПЦ МП і перейти до Київського Патріархату, а потім до Православної церкви України.

За інформацією Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, працівники СБУ хочуть оголосити священнику Земляному повідомлення про зміну підозри.

Тепер клірика Рівненської єпархії УПЦ звинувачуватимуть за статтею 161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії». Ця стаття передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років.

Термін Кримінального провадження, відкритого понад два роки тому стосовно священнослужителя МП, закінчується 15 серпня 2019 року. Як зазначає Інформаційно-просвітницький відділ, аби уникнути передачі справи у Генеральну прокуратуру, СБУ намагається вручити підозру і розпочати розгляд провадження щодо протоєрея Віктора Земляного у суді.