• Головна
  • Новини
  • Філарет шукає юристів-волонтерів, які захищатимуть УПЦ КП від "денаціоналізованих чиновників"...

Філарет шукає юристів-волонтерів, які захищатимуть УПЦ КП від "денаціоналізованих чиновників"

04.08.2019, 09:38
Філарет шукає юристів-волонтерів, які захищатимуть УПЦ КП від "денаціоналізованих чиновників" - фото 1
Екс-предстоятель УПЦ КП Філарет звернувся до юридичної громадськості з проханням допомогти захистити права УПЦ КП.

Екс-предстоятель УПЦ КП Філарет звернувся до юридичної громадськості з проханням допомогти захистити права УПЦ КП. Про це повідомляє сайт Церква. інфо.

«Звертаюся до всіх правників, кому небайдужа доля рідної Української Церкви і які можуть допомогти на волонтерських засадах надати правову допомогу Київській Патріархії, єпархіям, монастирям, парафіям, зберегти Українську Православну Церкву Київського Патріархату, як окрему юридичну особу, захистити храми та майно, відстояти права громадян на свободу совісті», - пише Філарет.

За його словами, нині проти Київського Патріархату розпочалися «утиски і гоніння» з боку деяких чиновників Міністерства культури України, Міністерства юстиції України, а представники ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм захоплюють їхні храми. Усе здійснюється за підтримки колишнього Президента України Порошенка, який «бачить в особі ПЦУ політично зручну для себе структуру».

«Поле теперішньої боротьби добра і зла пролягло в судах, щоденному протистоянні з безбожними та денаціоналізованими чиновниками, архієреями та священниками ПЦУ, ласими до матеріальних благ», - зазначає колишній очільник Київського Патріархату.