УПЦ МП створила комісію з питань обміну полоненими

29.07.2019, 10:01
УПЦ МП створила комісію з питань обміну полоненими - фото 1
З нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулось засідання Священного Синоду УПЦ МП.

З нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулось засідання Священного Синоду УПЦ МП.

Як інформує Інформаційно-просвітницький центр УПЦ МП, Синод підтримав звернення Предстоятеля УПЦ МП до Патріарха Кирила та президента Зеленського з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених та відновлення процесу їх обміну і помилування.

Члени Синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі «всіх на всіх». Вони також створили Комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених, до якої увійшли архиєпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії та протоєрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу УПЦ МП з соціально-гуманітарних питань.

Окрім того, рішенням Священного Синоду в с. Рихли Коропського району Чернігівської області Миколаївський Пустинно-Рихлівський чоловічий монастир Ніжинської єпархії реорганізований на жіночий монастир. Відповідно до цього рішення, затверджена настоятелька цієї обителі.

Наостанок, Священний Синод вніс до Церковного календаря Української Православної Церкви Московського Патріархату день пам’яті священномученика пресвітера Володимира Троєпольського, який був прославлений Архієрейським Собором Руської Православної Церкви Закордоном у листопаді 1981 року.