• Головна
  • Новини
  • Головний рабин України порадив Надії Савченко народити дитину...

Головний рабин України порадив Надії Савченко народити дитину

03.07.2019, 10:34
Головний рабин України порадив Надії Савченко народити дитину - фото 1
Любов - це в першу чергу здатність давати, тому в шлюбі не можна бути егоїстом. Про це сказав головний рабин України Моше Асман

Любов - це в першу чергу здатність давати, тому в шлюбі не можна бути егоїстом. Про це сказав головний рабин України від Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Моше Асман на телеканалі НАШ.

Він нагадав, що найпершою заповіддю Бога було: "Плодіться, розмножуйтеся і наповнюйте землю".

Головний рабин звернувся до народного депутата Надії Савченко, яка також була присутня в студії, і сказав їй, що патріотично було б народжувати дітей, оскільки в Україні падає народжуваність.

"Люди не зовсім розуміють, що таке кохання. Багато хто вважає, що це здатність брати. Насправді це здатність давати - коли людина розуміє, що є інша людина і треба щось дати. Тоді один хоче дати іншому і другий хоче дати партнеру", - пояснив він.

За словами головного рабина, в юдаїзмі вважається, що шлюб - це початок кохання.

"Зазвичай вважається, що шлюб - це вершина кохання. Люди кохають один одного, вони одружилися ... і вони часто розлучаються. У нас вважається, що шлюб - це початок кохання. Тому шлюб більше за розрахунком. В юдаїзмі шлюб - це коли робиться сватання, тобто професіонали, які бачать людей: чи підходить ця молода людина цій дівчині. Тому що люди не завжди бачать - загорілося, покохав, а потім виявляється, що у нього немає квартири, і через якусь дурницю шлюб розвалився. Я вважаю, у шлюбі не можна бути егоїстом", - сказав Асман.

Він підкреслив, що коли люди створюють сім'ї, вони мають думати на все життя вперед.

"Я вважаю, треба укладати шлюб, тому що це дає серйозність (стосункам, - ред.)", - висловився він.

До цього Надія Савченко заявила, що не відчуває необхідності у шлюбі, і пояснила причину.

"Кожен раз я встаю з думкою, на якому етапі розвитку зараз війна в Україні, яка стратегія і прогрес, коли її закінчити. Встаю з думкою, чи є полонені і загиблі, як їх звільняти, скільки горя ще в світі, які люди мене просили про допомогу ... У мене немає часу подумати про те, чи не вийти мені заміж", - заявила вона.